Petrov tvrdi da Crkva ne pritišće MOST da koalira s HDZ-om!

Vijesti 10. stu 201511:58 > 12:08
N1

Božo Petrov je u izjavi za N1 demantirao da dužnosnici Crkve vrše pritisak na MOST ne bi li koalirao s HDZ-om, a ne SDP-om.

Podsjetimo, naš izvor iz MOST-a kazao je kako su stigle ‘sugestije’ iz crkve kako bi bilo najbolje da MOST koalira s HDZ-om. Takvima je, kaže nam, poručio da je njihov cilj osigurati ovom napaćenom narodu pošteno plaćen rad.

Inače, predsjednik liste MOST Božo Petrov današnji dan provodi u Metkoviću, kamo se zaputio da bi obavljao gradonačelničke dužnosti. No, već sutra vraća se u Zagreb.

U srijedu je, naime, sjednica Nacionalnog vijeća MOST-a, na kojoj bi se trebali usuglasiti uvjeti koje će ta platforma nezavisnih lista staviti pred dvije koalicije s najviše osvojenih glasova na izborima u nedjelju.

Protiv Milanovića i Karamarka na premijerskom mjestu

Koalicija Hrvatska raste te Domoljubna koalicija nisu u stanju formirati vlast bez podrške MOST-a, “vlasnika” 19 saborskih mandata u 8. sazivu.

Iako je MOST kampanju temeljio na obećanju da neće koalirati ni s HDZ-om niti sa SDP-om, skloni su podržati vlast na čelu s jednom od dviju koalicija predvođenih tim stranaka, ali će, po svemu sudeći, uvjet biti da novu vladu ne vode ni Tomislav Karamarko niti Zoran Milanović.

Do sada nisu službeno potvrdili da na tom mjestu žele Dragu Prgometa, bivšeg HDZ-ovca, ili Božu Petrova, a tvrde i da nisu zaprimili službene pozive na pregovore od čelništava tih stranaka. Napomenimo i da trenutno u HDZ-u traje sastanak na kojemu se razmatra strategija preuzimanja vlasti, temeljem minorne prednosti u broju mandata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.