Kaos u MOST-u: Prvo demantirali pa potvrdili poziv Prgometu

Vijesti 21. stu 201519:21 > 19:23
Grgur Zucko/PIXSELL

Budući saborski zastupnik Drago Prgomet pozvan je na sastanak Nacionalnog vijeća Mosta. Vijest su iz prvo iz Mosta demantirali, no kasnije je ipak potvrđena. No, ni tu nije kraj kaosu u Mostu.

Naime, Nacionalno vijeće izglasalo je da se Prgomet može, smije i treba pojaviti pred Nacionalnim vijećem kako bi pojasnio svoje poteze kada je izbačen nakon sastanka sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Božo Petrov i Nikola Grmoja tvrde kako su izglasali tu odluku te kako su odredili da se Prgomet može pojavili pred Vijećem, ali nakon što se zaključe pregovori sa SDP-om i HDZ-om.

Stipe Petrina koji je glasao tvrdi da to nije istina, jer da u odluci koja je donesena jednoglasno nije bilo riječi o nikakvom roku ili čekanju na pregovore. No, krenimo redom.

Drago Prgomet uzburkao je duhove kada je objavio na svom Facebook profilu poruku da će se pojaviti na sastanaku Nacionalnog vijeća Mosta.

Prgomet: Pozvan sam na sastanak

“Na poziv kolega izabranih zastupnika sutra ću sudjelovati na zajedničkom sastanku saborskih zastupnika s političke platforme Most. Reforme te promjene političkih elita i njihovih načina upravljanja državom su prioriteti razgovora i temelj pregovora”, napisao je na svom Facebooku Prgomet. Iz Mosta su nakon toga demantirali tu vijest.

Podsjetimo kako je Prgomet izbačen nakon tajnog sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem u stanu ministra Ante Kotromanovića.

Most: Prgomet se sam pozvao

“Gospodin Drago Prgomet samoinicijativno je poslao poruke članovima Nacionalnog Vijeća i saborskim zastupnicima, te je sam sebe pozvao na sutrašnji sastanak Mosta nezavisnih lista”, stajalo je u priopćenju Mosta uz dodatak da će se s Prgometom razgovarati tek nakon završetka pregovora.

U razgovoru za Index Prgomet nam je potvrdio kako je dobio poziv tri buduća saborska zastupnika platforme Most. No i da mu je Petrov zapravo sugerirao da ne dolazi.

Prgomet: Zvala su me 3 zastupnika

“Da. U poruci je stajalo da je na zadnjem sastanku Mosta izglasano da cu dobiti priliku objasniti Nacionalnom vijeću svoje postupke. Isto tako stajalo je da se to neće dogoditi sve dok se ne donese odluka nakon pregovora. Do te odluke, ja bih se trebao strpiti”, prepričao nam je Prgomet poruku koju je dobio od Bože Petrova.

Nakon toga pričali smo s Nikolom Grmojom koji nam je potvrdio da postoji odluka Nacinalnog vijeća o Prgometu.

Grmoja: Prgomet pred Nacionalnim vijećem tek nakon pregovora

“Da nakon što završe pregovori on bi trebao, ako želi, pred Nacionalnim vijećem objasniti svoje postupke”, rekao je nam kratko Grmoja.

No, budući saborski zastupnik Stipe Petrina, ujedno i član Nacionalnog vijeća Mosta, tvrdi da to nije istina.

“Zaključak je bio da se Drago Prgomet pozove na sastanak. Riječ je o pozivu.”, kaže Petrina za Index koji ne zna ništa o tome da bi se odluka o Prgometu treba donijeti nakon okončanja pregovora, a koje Petrov spominje Prgometu u poruci.

Petrina objašnjava i kako je istina da se u odluci nije spominjao nikakav rok, odnosno kada bi taj poziv trebao uslijediti.

Petrina: Nije istina, nitko nije spominjao kraj pregovora

Kako nam je pojasnio Petrina, upravo je on inzistirao da se Prgometa pozove pred Nacionalno vijeće da bi se čula i druga strana.

“Prvo je 11 članova bilo za, a 8 protiv. Onda smo glasali opet. Tada smo jednoglasno odlučili da se Prgometa pozove. Nije bilo definirano gdje i kako”, tvrdi Petrina.

Prgomet nam je u razgovoru potvrdio da je nakon tog sastanka dobio poziv da se pojavi pred Nacionalnim vijećem kao i da su ga zvala tri buduća saborska zastupnika.

Prgomet: Što je to Nacionalno vijeće?

“Dobio sam poziv saborskih zastupnika, onih koji će biti izabrani. Statutarno to Nacionalno vijeće Mosta i ne postoji”, rekao je Prgomet na kraju, piše Index.hr.