Predsjednica bila s Petrovom nasamo i posvađala MOST-ovce

Vijesti 29. stu 201512:02 > 14:46
Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je u četvrtak na Pantovčaku primila članove MOST-a, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je nakon završetka razgovora s njima zamolila Božu Petrova da ostane nasamo s njom.

Kako se doznaje iz Ureda predsjednice Petrov i predsjednica zadržali su se u razgovoru u četiri oka na traženje Kolinde Grabar Kitarović, što je dovelo do sukoba  s kolegama zastupnicima, kojima su vrata bila zatvorena.

 “Petrov se zbunio što ga je to predsjednica tražila, jer joj je rekao što je imao za reći dok je bio u pratnji kolega Petrine, Podolnjaka i Lovrinovića. Predsjednica je Petrova na samo još jednom pitala o zahtjevima MOST-a za reforme i htjela je još jednom provjeriti kome će MOST dati mandat, međutim Petrov joj je rekao isto što i svima – da mandat neće zasad dati ni HDZ-u ni SDP-u”, izjavio je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja.

Smatraju, kaže Grmoja, kako predsjednica nije trebala to učiniti, no ističe kako je vjerojatno htjela samo provjeriti kome će dati mandat.

Petrov ne može reći “ne” predsjednici, ali Prgomet može premijeru!?

Međutim, Stipe Petrina nije pomirljiv poput Grmoje po ovom pitanju, niti je pun razumijevanja prema predsjednici i Petrovu.  Osim što je javno zatražio ispriku od predsjednice, nije došao ni na Nacionalno vijeće MOST-a. A nije ni usamljen u tome. Jučer su Petrova na Nacionalnom vijeću MOST-a pitali što mu je točno predsjednica rekla, a on nije htio odgovoriti na to pitanje.

“Postavilo se pitanje zašto je on uopće pristao na razgovor s predsjednicom u četiri oka pa je on izjavio “Ja nisam mogao odbiti predsjednicu”, nakon toga su ga pitali ako ti nisi odbio razgovor s predsjednicom zašto zamjeraš Prgometu koji nije odbio premijera. Tad je nastala žustra svađa, ali Petrov nije imao pravi dogovor na to pitanje”, kazao je Indexov izvor.