Ni Hrelja niti Tireli nisu za veliku koaliciju

Vijesti 08. pro 201514:03 > 14:04
Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je HNS u utorak odbacio mogućnost formiranja velike koalicijske Vlade sastavljene od Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste, prema Mostovu su se prijedlogu negativno odredili i čelnici HSU-a Silvano Hrelja i Hrvatskih laburista Nansi Tireli, čije su stranke sastavnice SDP-ove koalicije Hrvatska raste.

“To je spoj nespojivog pa, na temelju mog 12-godišnjeg političkog iskustva, ne mogu vjerovati u budućnost tog projekta”, izjavio je Hrelja u utorak Hini.

Cijeni, kaže, ljude u Mostu i smatra da svaki od njih ima svoj svjetonazor, pa im treba omogućiti da se u skladu s njim opredijele.
“Treba im dati priliku, kad se već Most neće u njihovo ime opredjeliti nego traži da se mi sami izbacimo iz utakmice, da se opredjele i preuzmu odgovornost. Ne moraju se oni rascjepiti već mogu glasovati po demokratskom načelu – tko je u većini idemo tamo”, rekao je Hrelja.
Čelnica Laburista Nansi Tireli također odbacuje prijedlog Mosta jer Laburisti ne žele koaliciju s HDZ-om. “Ne želimo u koaliciju s HDZ-om. Mi smo se jasno opredjelili, lijeva smo opcija i ni u kojoj kombinaciji koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir”, poručila je Tireli.
Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je na službenim facebook stranicama stanke odbacio je prijedlog Mosta poručivši kako bi takva koalicija bila u suprotnosti s voljom koju su građani iskazali na izborima, a Hrvartsku bi vratila u vrijeme “socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava”.
U SDP-u nisu željeli komentirati stajalište HNS-a, a očekuje se da će svoje stajalište o Mostovu prijedlogu stranka donijeti na sjednici Glavnog odbora u subotu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.