Petrov: 'Moj potpis kod bilježnika obvezuje cijeli Most'

Vijesti 10. pro 201508:57 > 09:06
Slavko Midzor/PIXSELL

Gost Novog dana Tihomira Ladišića bio je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.

Petrov je u Novom danu demantirao navode da je dio zastupnika Mosta održao tajni sastanka jer su nezadovoljni načinom na koji Božo Petrov vodi pregovore. Navodno se bune da Petrov odlučuje umjesto njih te su složni da do novih izbora ne smije doći. 

“Nije bilo takvog sastanka. Postoje različite glasine, zadnja tri tjedna je mnoštvo neistina i insinuacija. Nije bilo nikakvog sastanka, a pogotovo ne vijeća i zastupnika, to će biti u petak”, kazao je Petrov.

Također, osvrnuo se i na svoj potpis kod javnog bilježnika prije izbora kojim je jamčio da nakon izbora neće koalirati s HDZ-om i SDP-om. Kako kaže, njegov potpis obvezuje cijeli Most.

Obvezuje li vaš potpis kod javnog bilježnika samo vas ili i druge zastupnike Mosta?

“Moj potpis kod javnog bilježnika obvezuje i mene i cijeli Most. Jedina osoba koja se nije usuglasila je gospodin Prgomet. Tri dana nakon izbora je bilo jasno zašto je jedini bio protiv toga”.

Znači li to da oni u ovom trenutku nemaju mogućnost odlučivati izvan odluka Nacionalnog vijeća? Što ako dio zastupnika da potporu jednoj ili drugoj koaliciji?

“Mi smo se dogovorili na zajedničkom tijelu da će se sve odluke donositi većinom i da će svi biti solidarni i podržavati većinu, ja nemam bojazni da će svi biti od riječi”.

Cijeli intervju s Božom Petrovim pročitajte OVDJE.