Grmojina poruka Marasu i Karamarku: Nada umire posljednja

Vijesti 11. pro 201510:09 > 11:27
N1

Zastupnici Mosta sastali su se u petak u Zagrebu na sjednici Nacionalnog vijeća na kojoj raspravljaju o svim opcijama i mogućnostima u nastavku pregovora u ponedjeljak.

Nacionalno vijeće razgovarat će o nastavku pregovora nakon što u ponedjeljak dobiju odgovore koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije o tome pristaju li na Mostov ključni prijedlog nestranačke neutralne osobe na čelu zajedničke tripartitne vlade.

14:00 Božo Petrov je po završetku Nacionalnog vijeća MOST-a rekao kako će koalicije biti prisiljene donijeti odluku, “a to je mislim najgore za njih, a najbolje za Hrvatsku”.

“Pritisaka je bilo, i za očekivati je s obzirom na situaciju da će ih biti, ali isto kao što sam rekao, obit će se o glavu onima koji rade pritisak, jer nas to jača”, kaže Petrov. Što je još rekao čelnik Mosta po izlasku sa sjednice, pročitajte OVDJE.

11:00 Po dolasku na sastanak, Lovrinović i Martinović opovrgnuli su da će podržati Zorana Milanovića.

Robert Podolnjak je kazao da će na sastanku razgovarati o konstituiranju Sabora i sastavljanju Vlade.

10:35 Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja komentirao je uoči sastanka izjave Gordana Marasa i Tomislava Karamarka koji smatraju da će premijer biti Zoran Milanović, odnosno Tomislav Karamarko. “Nada umire zadnja. Mogu se Maras i Karamarko nadati, ali mi ostajemo pri svome”.

Komentirao je i navode da se Most polako rasipa.

“Prije svake sjednice imamo istu situaciju, naslovnice nekih novina. Već smo navikli na to, ali to se sad pojačalo. Spominju se i neka konkretna imena, vjeorjatno je bilo pokušaja, ali nismo imali nikakvih informacija od strane naših zastupnika. U zadnjih tjedan dana nije bilo nikakvih ponuda našim zastupnicima. Bilo ih je prije, nudili su im mjesta u ministarstvima i druge funkcije”.

“Mi smo bili jasni. Ako jedna strana odbije, mi nastavljamo pregovore s onima koji prihvate uvijet nestranačkog premijera. Ne možemo reći ime prijedloga nestranačkog premijera, prvo moramo razgovarati s SDP-om i HDZ-om, ali mi imamo svoja imena”, zaključio je Grmoja.

10:25 U Smičiklasovu je stigao i šef Mosta, Božo Petrov, no nije želio davati izjave brojnim novinarima.

9:55 U sjedište Mosta stigao je glasnogovornik Nikola Grmoja. ‘Ne želimo konstituirati Sabor na način na koji se predlaže’, kazao je uoči sastanka.

Podsjetimo, Grmoja je sinoć, upitan hoće li Most u ponedjeljak imati ime koje će predložiti za mandatara kazao da imaju nekoliko imena o kojima se može razgovarati te potvrdio da imaju suglasnost tih ljudi da ih predlože.

Na ulasku u stranku u Smičiklasovoj ulici u Zagrebu mostaše je jutros dočekala nova poruka:

‘Hvala svima u bivšoj državi koji su našem vrijednom i upornnom Tomislavu Karamarku omogućili da studira i završi faklutet u manje od 11 godina (1978. – 1989.) a Mostu unaprijed zahvaljujemo što će našem Karamarku omogućiti da bude hrvatski premijer. HDZ – ZNA SE’

N1 (ilustracija)