Uvredljiv plakat zagrebačkog svećenika zgrozio javnost

Vijesti 16. pro 201518:52 > 18:58
Facebook

U Zagrebu je osvanuo je sporan jumbo plakat u privatnom aranžamnu velečasnog Ivice Berdika. Na plakatu se simbolično objašnjavaju uzroci pedofilije, a to su, smatra velečasni, između ostaloga i horoskop, tarot pa čak i komunizam. Inače, autor plakata u župu je došao na mjesto svećenika optuženog i osuđenog upravo za pedofiliju.

Komunizam, horoskop, hipi pokret, egipatska mitologija… sve su to po svećeniku iz Botinca vjerovanja koja uzrokuju pojavu pedofilije.

Ovo nestručno i uvredljivo mišljenje zgrozilo je javnost, a stanari Botinca, zanimljivo, već su prije njega, imali svećenika koji je osuđen zbog skidanja dječje pornografije. A kakav je njegov nasljednik…

‘O njemu znamo sve najbolje, a dalje ne znam što bih vam rekla, a u crkvu idemo tu i tamo… Svećenik je odgovoran pred bogom i narodu. A oni žive bez rada i omamljuju ovako ljude…’, rekla je stanovnica Botinca.

”Ovo nije prvi put i ‘U ime obitelji’ je imalo sporan plakat koji aludira na pedofiliju, crkva ima puno novaca i očito i manjka savjesti kod nekih ljudi. Svakako da je to štetna pojava i nadam se i vjerujem da hrvatska javnost bilo vjernici ili ne zrela da osudi takvu stvar da shvati da su za pedofiliju krivi pedofili i one institucije koje sustavno štite pedofile poput parhijarhata i crkve’, kaže Marijana Bijelić iz Centra za građansku hrabrost.

Iz zagrebačke nadbiskupije poručuju kako svećenik ima pravo raspolagati svojom plaćom kako želi.

Centar za građansku hrabrost poslao je i svoju reakciju:

“Smatramo potrebnim upozoriti na licemjernu i uvredljivu poruku na plakatu svećenika Ivice Berdika. Očigledno je želeći poslati poruku mržnje isticanjem niza nepovezanih simbola koje dovodi u vezu s pedofilijom, zaboravio istaknuti da je njegov prethodnik (svećenik Kožina) uhićen i osuđen zbog pedofilije te je istu priznao. Smatramo da je stoga prvenstveno potrebno da se pedofilijom pozabave u svom vlastitom dvorištu. “Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? (Lk 6, 39-42)””

Pogledajte priču:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.