Miljenić o pucnjavi: Ništa ne vrijedi kao ljudski život

Vijesti 10. stu 201418:19 > 18:23
N1

Ovrha ne odlučuje tko je u pravu, a tko nije, ona je samo provedba nečega što je već odlučeno - riječi su to ministra pravosuđa Orsata Miljenića koji je komentirao pucnjavu na Cvjetnom trgu.

“Prema onome što znam, ovrha je već pokušana na toj adresi, obzirom na određene probleme koji su se pojavili ovaj put je pozvana policija na asistenciju i dogodilo se to što se dogodilo. Jer zapamtimo – u ovrsi se ne može promjeniti odluka – ona je donesena negdje drugdje, netko je negdje izgubio svoje pravo – utvrđeno je da ga nema ili da ga netko drugi ima. I ovrha je tu da provede.

Ja mogu samo apelirati na građane da se bore za svoja prava, ali molim vas ne nasilje nikad. Mislim, tu nema natrag, ništa ne vrijedi kao ljudski život, mislim ovdje je pucano u centru grada, o čemu mi govorimo, pa ne može gore od toga”, kazao je Miljenić.

Podsjetimo, zbog pucnjave u stanu prilikom deložacije u ponedjeljak je nešto više od sat vremena trajalo opsadno stanje u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba, dok se naoružani muškarac nije oko podneva predao policajcima. Drama zbog koje su na ulice izašli brojni specijalni i interventni policajci, koji su blokirali područje u užem središtu grada, završila je bez žrtava. Ulice su bile pune policijskih vozila, dok je područje bilo ograđeno policijskim trakama. Ubrzo nakon što se muškarac predao, u stan je ušla policijska ekipa koja provodi očevid. U zagrebačkoj policiji, koja je o tom događaju zasad iznijela najosnovnije informacije, kažu da će više detalja imati nakon očevida.