Razgovori SC-a sa studentima o korekciji cijene smještaja

Vijesti 17. sij 201610:08 > 10:12
N1

Ranije ovaj tjedna najavljena je i mogućnost studentskih prosvjeda u Zagrebu, ovisno o reakciji Studentskog centra u Zagrebu, stoga je SC ipak odlučio reagirati i pozvati studentske predstavnike na sastanak u ponedjeljak.

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH, koordinativno i predstavničko tijelo 35.000 studenata državnih i privatnih veleučilišta i visokih škola, zatražilo je prošli tjedan financijske izvještaje poslovanja SC-a, detaljne analize kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve, na temelju kojih se SC u Zagrebu poziva kao glavne argumente poskupljenja studentskog smještaja, a koji s druge strane trenutno nisu javno dostupni.

Alavanja: Ostajemo pri zahtjevima

“Nećemo odustati od onoga što smo tražili na početku, novi model korekcije cijene uz predočavanje detaljne analize kratkoročne i dugoročne, financijsko izvješće SC-a (koje mora biti dostupno), studiju održivosti i ostale dokumente na koje se pozivaju u SC-u, a nisu javni, tražimo transparentnost”, kazao je za Index glasnogovornik Vijeća studenata, Maro Alavanja.

“Drago nam je da se SC u Zagrebu ipak nakon pet dana odlučio za daljnje razgovore oko korekcija cijena, no isto tako i dalje ćemo inzistirati na ispravljanju netransparentnosti u načinu poslovanja i komunikacije SC-a prema svojim korisnicima”, dodaje Alavanja.

Razgovori u ponedjeljak

Daljnji razgovori s jedne strane, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Vijeća studenata VIVŠ RH, a s druge strane predstavnika Studentskog centra u Zagrebu, najavljeni su za ponedjeljak, 18.1. u 12 sati.

“Ne smijemo zaboraviti kako su u fokusu priče studenti koji su smještaj dobili na osnovu socijalno ekonomske komponente i na koje će ovo poskupljenje najviše utjecati. Način na koji je SC predstavio poskupljenje, upravo je najmanje pošteno prema tim korisnicima smještaja. Nadamo se uspjehu razgovora”, dodao je Alavanja.