Policajci zaplijenjene jastoge pojeli, a ribara procesuirali

Vijesti 20. sij 201612:24 > 12:26
pixabay.com

Jedna od tema razgovora preko mobitela preslušanih na Županijskom sudu u Splitu, a snimljenih tijekom akcije "Kormilo", bio je način pripreme zaplijenjenih jastoga, za koje se napomenulo i da su odličan afrodizijak.

U nastavku suđenja sedmorici optuženih uhićenih 2009. godine u opsežnoj akciji USKOK-a, kad su se tijekom godine dana nadzirali djelatnici Pomorske policije i djelatnici benzinskih crpki za koje se sumnjalo da su uključeni u mutne poslove s gorivom, završen je dokazni postupak te preostaje iznošenje njihovih obrana, piše Slobodna Dalmacija.

USKOK ih tereti da su policajci u dogovoru s djelatnicima Ininih benzinskih crpki u Splitu, na Šolti, Braču, Korčuli, u Pločama i Makarskoj uzimali manje goriva od prikazanog. Razlika bi se na postajama anulirala preko kupaca koji su gorivo plaćali gotovinom bez računa.

Osim zloporaba s gorivom, policajci su optuženi i zbog makinacija sa zapljenom ribe. Tako su, prema USKOK-u, ulov uzapćene talijanske koćarice prisvojili i prodali, a u krivotvorenom zapisniku naveli su da su ribu uništili. Na teret im se stavlja i slučaj osam zaplijenjenih jastoga. Ribara uhvaćenog u krivolovu su procesuirali, a jastoge pojeli.

Nakon uhićenja prije sedam godina i podizanja optužnice slučaj je razdijeljen u dva predmeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.