Kosor pobrojala sve manjkavosti Oreškovićevog predstavljanja

Vijesti 22. sij 201612:47 > 12:59
N1

Gošća u studiju N1 televizije je bivša premijerka Jadranka Kosor koja je s Tihomirom Ladišićem komentirala tijek saborske sjednice.

Kosor je kazala kako smatra da potpisivanje koalicijskog sporazuma između Mosta i Domoljubne koalicije nije zapelo samo zbog tehničke prirode nego da tu postoje i neki drugi problemi.

”Orešković će dobiti potporu unatoč tome što koalicijski sporazum između Domoljubne koalicije i Mosta nije potpisan. Nije stvar tehničke prirode nego očito postoji još neki problem. Ako i ne postoji, to je neozbiljno jer je to trebao biti prvi korak”, kazala je Kosor. ”Prvi put se ide u formiranje Vlade bez potpisivanja sporazuma koalicije i bez programa. Ta koalicija je trebala biti temelj za određivanje programa”, dodala je.

Kosor je dodala kako u programu mandatara Tihomira Oreškovića nedostaje desetak ključnih stvari.

“Prirodno neobično, ne zbog Power Pointa nego zbog činjenice da u ovakvom ozbiljnom projektu nedostaje desetak ključnih naglasaka. Nije govorio o vanjskoj politici, pogotovo o izbjegličkoj krizi. Izostavljeni su ogromni postori vezani uz funkcioniranje Vlade. O mladima gotovo nema ništa. Za mene je posebno začuđujuće je da nema nijedne riječi o hrvatskim braniteljima. Svi se fokusiraju na registre izdajnika. Crnoja je najavio velike projekte izjednačavanje svih pripadnika HVO-a s braniteljima što je velik novac”, rekla je Kosor.

Osvrnula se i na čelnika Mosta Božu Petrova.

”Petrov kaže da je po putu saznao za neki registar izdajnika. Zar on ne čita novine? On to mora znati. Jučer mandatar na pitanje novinara o tom registru kaže da ne zna da neki njegov ministar predviđa nešto takvo”, kazala je Kosor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.