Što znači Matićevo "zbogom" šatorašima uz 'Savu iz Kikinde'

Vijesti 25. sij 201609:33 > 09:36
N1

Predrag Matić oprostio se od tri skupine branitelja - od pravih, izmanipuliranih i onih trećih kojima je posvetio klip "Savo iz Kikinde".

“Kada sam došao u Ministarstvo nisam našao kosture u ormaru. Ovo ministarstvo tri godine zaobilazi državna revizija, jer nikada ništa pogrešno nismo napravili”, kazao je Predrag Matić na primopredaji Ministarstva branitelja. Danas će, navodi, na svoju odgovorost prekinuti policijsku zaštitu.

“Dečki koji su 15 mjeseci uz mene i čuvali me od ovih koji su danas zapovjednici.”, kazao je.

“Tri puta zbogom braniteljima. Većina ih je pravih, i dalje sanjaju Hrvatsku koju još žele. Zbogom dijelu prosvjednika. Branitelji, izmanupulirani ste, već više puta od istih ljudi. Nažalost, to nije posljednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoljeli da me vrijeđaju. Upućivali prijetnje meni i obitelji, i njima zbogom. Ima i onaj nastavak iz klipa “Savo iz Kikinde”, Za ostatak kliknite na YouTube”, pozdravio se Matić.

Savo u ovom videu, naime, objašnjava kako se na neobičan način izborio za ispumpavanje svoje septičke jame, a onda i psuje javnim službama Kikinde.

Matićev nasljednik Mijo Crnoja je potom počeo svoj govor, a šatoraši su mu zapljeskali.

“Mogu samo zahvaliti bivšem ministru, njegovom timu na radu. Ako oni kažu da su dobro radili, dobro, postoje izvješća. Pokazat će vrijeme što i kako ćemo mi napraviti. Ja želim biti ministar svih branitelja, bez obzira na vjeru i naciju. Pod tim smatram sve koji su branili Hrvatsku. Imamo 10.500 Srba koji su branili Hrvatsku, imamo bošnjake, albance, francuze…”, kazao je.

Na upit o registru izdajnika, kazao je: “Ako je objavljen registar branitelja, kako možemo tvrditi da se netko radi toga nije ubio. Ne vidim zašto se ne bi objavili ostali registri. Registre će izraditi pravosudne vlasti u RH, time se neće baviti Ministarstvo branitelja”, kazao je Crnoja.