'Crnoja nokautirao vozača, pobjegao pa završio u Remetincu'

Vijesti 26. sij 201609:14 > 09:19
PIXSELL/Robert Anić

Jedan od problematičnijih ministara nove vlade jest ministar branitelja Mijo Crnoja. Prema pisanju tjednika Nacional, Mijo Crnoja bio je pritvoren u zatvor u Remetincu zbog nasilja. Gošća Novog dana bila je zamjenica glavnog urednika Nacionala, Orhidea Gaura Hodak

“Mi smo takve informacije dobili čim se Miju Crnoju spomenulo kao potencijalnog ministra branitelja, a velik broj informacija nam je dolazio i iz samog HDZ-a, no tada nažalost nismo odmah imali potvrdu te smo oprezno pristupili temi i objavili ju sada kada smo to i potvrdili”, rekla je Gaura Hodak.

Zašto je Crnoja bio pritvoren u Remetincu?

“Crnoja je jednom prilikom došao pokupiti pošiljku koja je došla autobusom, a kada ga je vozač tražio da plati Crnoja ga je nokautirao. Vozač je pozvao policiju, ali je Crnoja pobjegao. Drugom prilikom je sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći i također bio neugodan prema drugom vozaču, koji je isto pozvao policiju koja je utvrdila da se radi o “bjeguncu” te privela Crnoju. Tražili smo odgovor gospodina Crnoje, ali nam se nije javljao niti odgovarao na poruke.”

Pruža li premijer Orešković i dalje podršku Crnoji?

“Vidjet ćemo pruža li mu premijer i dalje podršku, a pitanje je da li je uopće bio upoznat sa svim detaljima.

U HDZ-u bi trebali biti upoznati s biografijom njihovog ministarskog kandidata. Crnoja ima niz kompromitirajućih detalja. Godinama vodi spor s udovicom čovjeka kojeg je ubio Veljko Žuljević Klica, što je slučajno jer su susjedi. Crnoja je ženi zavario garažu koju je ona legalno kupila i to iz razloga što je on htio tu garažu te ju već godinama maltretira. Očito je riječ o problematičnom čovjeku. I kako netko takav može postati ministrom. Postoji li uopće sigurnosna provjera?”, upozorava Gaura Hodak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.