Bivši direktor banke na Rabu napadnut konjskim gnojivom

Vijesti 27. sij 201617:58 > 18:08
Ilustracija

Dužnica s Raba Ksenija Mišćević je bivšeg direktora jedne od RBA banki, Augusta Waltera, gađala kantom gnojiva.

Nakon izlaska iz sudnice Walter se iz staroga grada uputio u smjeru parkirališta, a Mišćević je išla za njim, ulovila ga na rivi preko puta Konzuma i nakon kratke konverzacije bacila na njega kantu konjskog gnojiva. Austrijanac se potom dao u bijeg od Rabljanke, piše Novi list.

Walter je svjedočio na ročištu na Općinskom sudu, gdje se raspravljalo o jednom od slučajeva u kojima dužnici tuže austrijske vjerovnike jer smatraju da je ugovor koji su potpisali ništetan. Sumnja se, naime, na brojne nepravilnosti u tim poslovima, uključujući i tu da austrijske zadruge uopće nisu smjele poslovati u Hrvatskoj. Riječ je o velikim novčanim iznosima i u brojnim slučajevima pokrenute ovrhe te se stvara slika kako je sve od početka bilo planirano s ciljem da se netko domogne nekretnina na Jadranu, stoga su tenzije oko ovog slučaja jako velike.

Nakon završetka ročišta odvjetnik stranke s Raba Miroslav Vitaljić ponovio je stav da krediti nisu bili u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske te napomenuo da bi najbolje rješenje bilo potpisivanje nagodbi. Rab je u prosjeku, na broj stanovnika, vjerojatno rekorder po broju dužnika koji su uzimali kredite kod RBA zadruga. Prema nekim procjenama ima ih oko 600.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.