Ahmetović o Tri majmuna: Dođe mi da se rasplačem koliko mi je žao premijera

Vijesti 25. velj 202112:22 > 13:29 2 komentara
N1

Politička tajnica i saborska zastupnica SDP-a te načelnica Omišlja Mirela Ahmetović bila je gošća N1 Studija uživo.

Ahmetović se na početku osvrnula na raspodjelu novca iz donacija građana za područja pogođena potresom. Naime, u medijima se prvo pojavila informacija da će 40 posto biti raspoređeno građanima, a ostatak će biti podijeljen na ministarstva, što je glasnogovornik Vlade kasnije demantirao i rekao da će 100 posto sredstava ići građanima za obnovu.

“Ova informacija i kalkuliranje s raspodjelom sredstava je logična posljedica vrlo netransparentnog vladanja HDZ-a. Vrlo vjerojatno je i stavljen taj probni balon u medije (40 posto sredstava građanima, op.a.) kako bi se isprobala reakcija javnosti na takvu raspodjelu. Civilna zaštita i roba koja se kupuje jest dio sigurnosti države, onda se zaista moramo pitati na što nam je ta država spala”, rekla je Ahmetović.

Ahmetović kaže kako se vladajući i njihovi sateliti izmigolje i izbjegavaju uvesti transparentnost trošenja javnih sredstva.

Obnova Banije

Komentirala je i sporu obnovu u Petrinji, odnosno činjenicu da tamo još nije krenulo ni rušenje.

VEZANE VIJESTI

“S obzirom na već viđen modus operandi vladajuće većine, da se onim područjima u kojima je na vlasti HDZ brže ide na ruku, to je nešto na što smo navikli u Hrvatskoj”, rekla je.

Ahmetović se kaže kako se nije učinilo više zato što su vladajući od samog potresa pokazali potpunu neefikasnost.

“Koliko je samo trebalo da se stožer osnuje, a kamoli što drugo. Sjećate li se tek koliko čekaju građani Grada Zagreba? U svakom slučaju, stanje nije zadovoljavajuće. I petrinjski gradonačelnik kaže da su u nekim dijelovima postupci zadovoljajvajući. Ako se vladajući ne probude, mislim da će nanijeti veliku šteti građanima na potresom pogođenim područjima”, kazala je.

O Vanđeliću kaže kako se još ne zna ostaje li on ili ne kao trajni ravnatelj Fonda za obnovu. Naime, Vanđelić je jučer rekao da će ostati na toj poziciji dok sustav ne bude uspostavljen.

“Tužno je uopće reći da toliko vremena nakon potresa još ni sustav nije uspostavljen. Mislim da ćemo se ovih dana još naslušati svega i od ravnatelja fonda i od ministra Horvata i premijera Plenkovića”, rekla je Ahmetović.

Lokalni izbori

Ahmetović tvrdi kako SDP ne kasni s predstavljanjem kandidata za zagrebačkog gradonačelnik. “Prve ankete koje su izašle kažu da naš kandidat ima 13 posto povjerenja. Svatko tko se natječe, natječe se zbog pobjede. Mi smo uvjereni da će Joško Klisović pobijediti”, rekla je.,

VEZANE VIJESTI

“Mi smo koncetrirani na pobjedu i na svog kandidata. Nemamo potrebe uopće komentirati druge kandidate. Pričekajmo izbore, pričekajmo nedjelju 16. svibnja kada građani odluče tko je najbolji kandidat”, dodala je.

Upitana o relativnom nepoznatom kandidatu SDP-a za gradonačelnika Splita, kaže: “Svi koji komentiraju o nepoznatim ljudima kao kandidatima, valjda misle da bi se estradni pjevači i pjevačice trebali kandidirati. Valjda HSS smatra da je to smjer kojim trebaju ići i želim im svu sreću.”.

Kandidaturu Garija Cappellija za župana Primorsko-goranske županije komentirala je ovako: “Kada ste svojoj vlastitoj stranci tek treći izbor, onda znate što vaša vlastita stranka misli o vama. Mislim da ne moramo uopće komentirati kakve su Komadinine šanse. Građani znaju jako dobro što je sve županija pod njegovim vodstvom učinila.”

Ahmetović je sigurna da će SDP pobijediti sa svojim kandidatom za gradonačelnika Rijeke, ali smatra i da SDP ima dobre šanse u Zadru.

“Bilo bi dobro kada bi Zadar prepoznao kvalitetu našeg kandidata Marka Vučetića i konačno izvukao Zadar iz hajdučije HDZ-a”, kazala je.

Komentirala je i retoriku premijera Plenkovića oko kafića Three Monkeys.

“Dođe mi da se rasplačem koliko mi je žao premijera i te žrtve koju članice i članova HDZ-a zbog iznošenja mišljenja građana na koje ima apsolutno pravo. Degutantno je od premijera i bilo kojeg govornika koji su istupali o toj temi uspoređivati poziciju članova HDZ-a sa žrtvama fašističkog režima. Ovdje se ne radi o ranjivoj i ugroženoj skupini nego o članicama i članovima stranke koja je na vlasti”, rekla je Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare