Ahmetović: “Plenković za ručicu vodi i glavne državne odvjetnike…”

Vijesti 19. tra 202415:48 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ustavni sud održao je izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon koje su održali press konferenciju. Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović govorio je o predmetu s današnje sjednice Ustavnog suda vezanom uz nadzor nad ustavnošću i zakonitošću parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Odgovarajući na pitanja i pojašnjavajući današnje upozorenje Šeparović je rekao: “Ustav je iznad svih. PRH je na vrijeme upozoren da podnese ostavku ako se želi kandidrati na izborima. Sad je gotovo. Ne može više biti mandatar za sastav vlade, a ako bi takav mandat dobio, Ustavni sud bi donio posebnu odluku. Sam se doveo u poziciju da ne može biti mandatar. Po potrebi će o tome Ustavni sud donijeti posebnu odluku.”

Na objavu Ustavnog suda se nižu reakcije, a na platformi X oglasila se i zastupnica te politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović: “Plenković za ručicu vodi i glavne državne odvjetnike, pa što ne bi i predsjedniku Ustavnog suda naložio da kaže kako Milanović ne smije biti mandatar. Toliko o “čuvanju” Ustava. Ovakav Ustavni sud treba samo HDZ-u. I odlično za njih odrađuje posao”, napisala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!