Ahmetović prozvala Medveda zbog obnove Banije: “Sada se srami svoje uloge”

Vijesti 19. sij 202319:45 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović, osvrnula se na današnje pismo iz Ministarstva branitelja gdje u kojem su tvrdili kako ministar Tomo Medved nije zadužen za obnovu nakon potresa.

Tomo Medved sakrio se iza priopćenja Ministarstva hrvatskih branitelja da bi me prozvao “neupućenom i prividno zainteresiranom” za obnovu Banovine jer sam se u programu N1 drznula postaviti pitanje njegove odgovornosti kao koordinatora obnove, iako Ministarstvo hrvatskih branitelja nisam ni spomenula. Ponovno se novac poreznih obveznika troši za peglanje imidža HDZ-ovih udarnika”, napisala je Ahmetović u pismu objavljenom na stranicama SDP-a.

“U birokratskom priopćenju (što i jest domet Tome Medveda) navodi se kako pogrešno navodim da je Tomo Medved odgovoran za obnovu. On je od početka ispred Vlade imenovan za šefa Stožera za obnovu potresom pogođenih područja koji koordinira obnovu. U svakom svom medijskom istupu Tomo Medved najviše je govorio upravo o obnovi”, dodala je.

“Na sjednicama Vlade upravo je Tomo Medved podnosio tjedna izvješća o obnovi. Ispred Vlade je na pitanja obnove odgovarao upravo Tomo Medved. Pametnom dosta”, podsjetila je.

Ahmetović je potom navela nekoliko primjera o ulozi Medveda u obnovi, s datumima određenih poteza, poput onog kada je u svibnju 2021. Medved predstavio plan obnove.

“Dakle, iz svega navedenog je razvidno da je Tomo Medved, kao osoba od povjerenja Andreja Plenkovića, bio glavni koordinator za obnovu, jer da nije, ne bi niti imao potrebu iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu obmanjivati ljude kako obnova samo što nije krenula. Sada se srami te svoje uloge i bježi od odgovornosti”, stoji u pismu.

“Tko je “neupućen i prividno zainteresiran za obnovu”, vidi se iz svega što sam navela. Samo što od moje eventualne neupućenosti nema nikakve štete, a od neupućenosti i nesposobnosti Tome Medveda šteta se mjeri u kontejnerima u kojima ljudi umiru”, zaključila je Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!