Ahmetović: Mikuliću su dali fotelju da ga ušutkaju, on zaboravio da mora raditi

Vijesti 05. sij 202314:34 1 komentar
N1

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović ustvrdila je u četvrtak da nije Vlada propustila već odbila zaštiti građane od neopravdanog povećanja cijena pri konverziji kuna u eure, a sada se "čudom čudi".

“Nije problem u tome što su popustili nešto učiniti, odnosno bolje se pripremiti, nego što su odbili bolje se pripremiti i bolje zaštiti građane”, izjavila je Mirela Ahmetović nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Podsjetila je kako je SDP više od godinu dana tražio monitoring cijena, sastavljanje crnih lista, rad Državnog inspektorata i da se u Zakonu o uvođenu eura kao službene valute pored zabrane kršenja načela zaštite potrošača i neopravdanog podizanja cijena uvedu i sankcije.

“Sve je to Vlada odbila, a sada se čudom čudi”, kazala je Ahmetović upitavši – gdje ste bili dok je grmjelo?

“Vlada Andreja Plenkovića je opsjenarska, oni naprave problem zbog svoje nesposobnosti i bahatosti, a kada ga uvide počinju se prikazivati kao veliki mesije i spasioci građana”, rekla je.

Ahmetović smatra da je slanje Državnog inspektorata poslovnim subjektima bez mogućnosti sankcija “u funkciji zastrašivanja”, dodajući kako je to “teatralni nastup Plenkovića i njegove ekipe” i “izigravanje zdravog razuma građana”.

“Glavni državni inspektor Andrija Mikulić dobio je fotelju kako bi ga se ušutkalo kao pobornika Tomislava Karamarka, pri čemu je Milkulić zaboravio da u toj fotelji mora nešto i raditi”, kaže Ahmetović.

SDP predlaže da se odmah počnu objavljivati podaci o kretanju cijena unatrag godinu dana s jasno naznačenim neopravdanim podizanjem cijena, te novi model indeksacije mirovina.

“Ako se fokus rada Plenkovića ne makne s formiranja njegove briselske karijere na dobrobit građana Hrvatske, neće biti dobro”, poručila je zastupnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare