Ahmetović: Žalostan je premijer koji ima toliko vremena da se bavi kafićem

Vijesti 24. velj 202113:46 > 19:36 0 komentara
N1

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović u Saboru je komentirala imenovanje Vanđelića trajnim ravnateljem Fonda za obnovu, kao i Plenkovićevu retoriku oko kafića Three Monkeys.

Ahmetović kaže kako nije bitno što ona misli o Vanđeliću već da je važno što će on pokazati svojim radom.

“Vanđelić je proglašen od strane Andrej Plenkovića privremenim ravnateljem kad je odbio poslušnost, odnosno odbio HDZ-u i Andreju Plenkoviću biti lutka na koncu. Međutim, kad su se druge političke opcije zainteresirale da on bude njihov kandidat na izborima u Zagrebu, e onda je Plenković reterirao pa ipak Vanđelića postavio za tzv. trajnog ravnatelja. Sad se govori o tome da će on ipak biti na neki način privremeni dok ne postavi sustav, ma što god to značilo, a ja postavljam pitanje je li to privremeno do onog trenutka kada će se ravnatelj Fonda svrstati među dužnosnike koji podliježu obvezi davanja na uvid imovinske kartice”, rekla je Ahmetović.

VEZANE VIJESTI

“Pričekajmo da i ravnatelj postane kategorija dužnosnika pa dobije odgovornost i odgovarati pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa jer u ovom trenutku on to ne mora. Ja kažem da će je ispuniti tek onda kada će to morati ispuniti”, dodala je.

Smatra kako Klisović ima dobre šanse kao kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika.

“Mislim da su sada izašle posljednje ankete koji daju Klisoviću 18 posto. Joško Klisović je najbolji kandidat za gradonačelnika Zagreba i on će to pokazati”, kazala je.

Kafić “Three Monkeys”

Ahmetović je rekla da je žalostan premijer koji ima toliko vremena baviti se tako trivijalnom temom jednog kafića u Rijeci.

“Rijeka je slobodan grad, slobodnih ljudi. Koji nikad nisu i neće sagibati glavni ni pred kime, ni pred čijom silom, pa makar dolazi i od Andreja Plenkovića. Ovo što Andrej Plenković sad radi postaje ne neprimjereno nego zaista tužno”, kaže.

“Zar nema Andrej Plenković pametnijeg i važnijeg posla u ovoj zemlji nego baviti se kavama, kafićima pa i s Tri majmuna, kako ih on zove, odnosno kafiću Three Monkeys”, pita se Ahmetović.

O Gariju Cappelliju kao kandidatu HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije kaže da mu sigurno nije ugodno jer nije ni prvi, ni drugi nego tek treći izbor.

“Nekoga su morali kandidirati. Sretno bilo Gariju Cappelliju, a mi priželjkujemo da pobjedi Zlatko Komadina”, kazala je Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!