Akcija policije u Zagrebu: Uhićen tip koji je godinama kraj škole prijetio djeci

Crna kronika 16. kol 202318:18 3 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Za prijetnje, prema podacima iz policijske prijave, nije birao sredstva. Na djecu je mahao palicama i sjekirom.

Policija je uhitila muškarca, manje poznatog hrvatskog glazbenika koji već godinama maltretira djecu kraj škole u zagrebačkim Šestinama. Na teret su mu stavljene prijetnje što ih je upućivao djeci, te je zadržan u istražnom zatvoru da ne bi ponovio kazneno djelo.

U pitanju je čovjek koji živi u blizini škole u objektu koji nema ni struje ni vode. Društvo mu radi desetak mačaka, no istovremeno mu djeca, koja dolaze na školsko igralište, smetaju. Zato ih je unazad mjesec dana pokušavao otjerati s palicom u ruci, a kada mu to nije uspjelo, dohvatio je čekić.

Prijetnje su se nastavile

Budući da ni to nije spriječilo djecu koja u kvartu žive da se okupljaju kraj škole, krenuo je na njih naoružan sjekirom. Pritom je vikao da će ih sve pobiti.

Nakon što su prijavljeni incidenti početkom srpnja te još dva u prvoj polovini ovog mjeseca, policija je privela nasilnika. Inače, prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, ovo maltretiranje trajalo je nekoliko godina.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv nasilnog susjeda podnijeta je kaznena prijava koja ga tereti za prijetnje. Na zahtjev tužiteljstva sud mu je odredio istražni zatvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare