“Ako su djeca prva linija uštede, što dalje – skidat ćemo ljude s respiratora?”

Vijesti 24. kol 202211:34
Dusko Jaramaz/PIXSELL/ilustracija

Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić u N1 Studiju uživo komentirala je ideju o mogućem povratku na online nastavu. U potpunosti se protivi toj ideji i očekuje da Vlada pronađe rješenje. Navodi da se djeci ne smije uskratiti dolazak u školu zbog skupog grijanja.

Komentirala je i kako se osjećala kada se ponovno počelo pričati o mogućem povratku na online nastavu.

“Frustrirano, ljuto, žalosno, sve emocije – nijedna pozitivna. Svima će nam doći više cijene energenata, ali kada država, čija je osnova zaštita, odgoj, obrazovanje, vojska, policija, štedi na najmanjima, najjadnijima, koji su već iznijeli teret pandemije, pa kad je i istraživanje prezentirano, vidjelo se da su učenici imali teške i psihičke i fizičke posljedice – i sad nakon toga ta ideja… Ma ne mogu uopće shvatiti kome je to uopće palo na pamet!”, istaknula je Lovrić.

VEZANE VIJESTI

“Organizirati nastavu je minimum minimuma koji država treba napraviti. Plaćanje računa za grijanje nije ulaganje u obrazovanje, to je esencija da bi sustav mogao funkcionirati”, dodala je.

Podsjećaju da roditelji više ne rade online pa se postavlja i pitanje tko će se brinuti o djeci, pogotovo o onima najmlađima.

“Doživjet ću to kao ispad u trenutku očaja, kako će se plaćati računi, ali nek’ se zbroje!”, poručila je Lovrić.

“Političari nek’ nađu načina. Neću prihvatiti da su najranjiviji prvi na udaru kada treba štedjeti. Ako se djeca zakinu kao prva linija, pa što je sljedeće, hoćemo li grijati bolnice, hoćemo li skidati ljude s respiratora”, pita se Lovrić.

“Kao nastavnik bih dala cijelu svoju plaću da moj učenik sjede u školi i da se brinem o njemu”, dodala je.

Lovrić ističe da će poskupljenja dovesti do toga da će poduzetnici zatvarati svoje objekte, a da neke obitelji neće moći puno toga priuštiti i zbog toga djeci treba omogućiti da budu tamo gdje im je mjesto.

“Moj zadatak je da kažem no pasaran, neće proći!”, ponovila je, dodajući da je sigurna da će Vlada pronaći rješenje kao što je to učinila na početku pandemije kada je pomagala poduzetnicima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar