Aktivisti Radničke fronte u Sisku se založili za ukidanje Vatikanskih ugovora

Vijesti 18. pro 202113:15 > 13:38 3 komentara
Radnička Fronta

Aktivisti Radničke fronte u subotu su održali konferenciju za novinare u sisačkoj Općoj bolnici, ispred novog spomenika Blažene Djevice Marije i malog Isusa, na kojoj su iznijeli svoj stav i želju za raskidanje Vatikanskih ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Spomenik ispred ulaza u novi bolnički paviljon, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, podignut je početkom prosinca i dar je Sisačke biskupije sisačkoj bolnici.

Jedan od aktivista RF-a David Bilić  rekao je za spomenik Blaženoj Djevici Mariji i Isusu ispred bolničkog paviljona da je to ‘neukusan iskaz bogatstva Katoličke crkve, koji se nalazi ispred neobnovljene Opće bolnice, pogođene potresom’.

“Radnička fronta smatra da se previše novca izdvaja za potrebe Katoličke crkve u Hrvatskoj što je posljedica Vatikanskih ugovora sklopljenih na današnji dan prije 25 godina”, ustvrdio je Bilić. Zbog toga, dodao je, “smatramo da treba razvrgnuti Vatikanske ugovore”.

Kaže i kako se stanje u društvu promijenilo, što je uzrokovano ekonomskom krizom koja je u Sisačko-moslavačkoj županiji, na Banovini i u Sisku  još izraženija.

“Sada imam o i pandemiju koronavirusa, koja pogoršava stanje, a da ne govorimo o štetama od potresa, koje se već dugo ne saniraju”, kazao je.

“Neki će možda reći da Katolička crkva kroz svoj karitativni rad opravdava donirana sredstva”, rekao je aktivist RF-a Bilić, ustvrdivši da se 11 posto tih sredstava izdvaja za karitativni rad. “Ostalo ide za druge potrebe crkve, koja iz milodara i vatikanskih izvora može priskrbiti sasvim dovoljno i previše novca za svoje financiranje”, izjavio je t Bilić.

Aktivisti RF-a su rekli kako pozivaju da obnova Banovine počne što prije, a ispred spomenika Majci Božjoj i malom Isusu  na ulazu u bolnički paviljon pozirali su sa svojim transparentom – “Novac Vatikanskih ugovora dati za obnovu Banije i Zagreba”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare