Alaburić: Netočno je što tvrdi Hrvoj Šipek, na dužnost je stupila krajem veljače

Vijesti 07. pro 202110:26 > 12:36 0 komentara
N1

Bivši glavni državni odvjetnik, Dražen Jelenić i njegova odvjetnica Vesna Alaburić, za N1 su komentirali aferu Softver.

Upitan za komentar na cijelu situaciju u DORH-u, gdje je po nadzoru ispalo da je 16. veljače donesena odluka o aferi Softver, Jelenić je rekao da je rezultate nadzora čitao u vidu priopćenja.

VEZANE VIJESTI

“Meni unazad godinu ili skoro dvije godine nisu dostupni ni spisi, a unazad sedam mjeseci ni informacije. Nemam razloga ne vjerovati da ono što je priopćeno nije točno. Iz toga ispada da je odluka USKOK-a donesena u siječnju i da je o tome obaviješteno Državno odvjetništvo, mislim, 12. veljače. Ja se ne sjećam te obavijesti, moram priznati, ali kad sam pogledao u svoj kalendar iz tog doba, utvrdio sam da sam za 18. veljače imao zakazan ili dogovoren sastanak kako bi se to izvješće raspravilo, no zbog okolnosti koje su izvan moje volje nastupile upravo tog 18. veljače ujutro, a 19. veljače sam podnio ostavku, taj sastanak nikad nije održan. Pri čemu, koliko sam vidio, izvješće je podneseno temeljem članka 74. stavak 1 Zakona o Državnom odvjetništvu, a zakon kaže da se takva izvješća podnose u odnosu na provedene radnje i namjeravane radnje”, rekao je Jelenić.

Upitan što kaže na cijelu situaciju oko glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, Jelenić je rekao da tu situaciju neće komentirati.

Uključila se i njegova odvjetnica, Vesna Alaburić: “Samo da kažem da je potpuno netočno ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, da je u svibnju preuzela dužnost, to je netočno, zato što je ona kao prva zamjenica Dražena Jelenića preuzela dužnost kao vršiteljica dužnosti u trenutku kad je Dražen Jelenić bio razriješen dužnosti, što znači krajem veljače prošle godine.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!