Aladrović o ozlijeđenoj djevojčici: Do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj

Vijesti 02. tra 202112:14 > 13:12
Josip Aladrović
Izvor: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji je dao izjavu u vezi djevojčice (2) koja je s teškim ozljedama primljena u Klaićevu bolnicu.

“Ja prije svega moram izražiti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i  s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor.

“Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava”,  dodao je.

VEZANE VIJESTI

“Ministarstvo rada poslalo inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški”, podsjetio je ministar.

Najavio je i izmjene zakona o socijalnoj skrbi koje će brzo uslijediti.

“Ne ponukani ovim slučajem već zato što duže vremena radimo na njemu. On će reorganizirati cijeli sustav centara za socijalnu skrb. Tek nakon reorganizacije sustava ćemo moći vidjeti pozitivne pomake”, rekao je Aladrović.

Rekao je da neće prejudicirati ništa, niti govoriti tko je odgovoran.

Osobno sam zatražio da rezultati nadzora budu gotovi najkasnije sutra ujutro ili danas navečer”, kaže Aladrović.

Zašto se ništa nije promijenilo od slučaja s Paga, rekao je: “Mislim da se od tada puno napravilo. Mnoge stvari su korigirane, dodijelili smo novac mnogim udrugama koje se bavi ovakvim tipovima i vrsta nasilja. Nažalost, ovaj slučaj nas je osvijestio da to možemo učiniti agilnije”, kazao je ministar.

Za život djevojčice liječnici se i dalje bore, a njeni roditelji su uhićeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar