Aladrović o zahtjevima sindikata: Vrlo su izdašni i u ovom trenutku nisu realni

Vijesti 14. pro 202110:54 > 11:04 0 komentara
N1

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je zahtjeve koje su sindikati javnih službi iznijeli u pregovorima o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru.

“Jučer su sindikati predstavili zahtjeve, mi smo uzeli neko vrijeme da vidimo što to znači financijski, svi se možemo složiti da su izrazito izdašni i u ovom trenutku nisu realni”, kaže ministar o traženjima sindikata.

Čelnici sindikata su, podsjetimo, zatražili 13. plaću, rast osnovice i povećanje materijalnih prava. Upozorili su i da Hrvatska treba povećati cijenu rada.

“Očekujem da ćemo za pregovaračkim stolom postići neki kompromis”, poručuje ministar objašnjavajući da je Hrvatska u situaciji kad će joj sljedeće godine vjerojatno odobriti ulazak u eurozonu te da i zbog toga treba voditi računa o financijama.

vezana vijest

“Za realne scenarije jesmo, ali ono što je jučer predstavljeno nadilazi financijski potencijal Republike Hrvatske”, kaže ministar.

“Očekujem da ćemo još neko vrijeme nalaziti balans, očekujem da ćemo se uspjeti dogovoriti, naravno u realnim okvirima”, zaključuje.

Podsjetimo, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić rekao je jučer kako je došlo vrijeme da u Hrvatskoj uvedu 13. plaću “ne samo za javne službe već za sve radnike u zemlji”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!