Alkari o Bulju: Javnu funkciju je očito htio koristiti za političke ciljeve

Vijesti 11. kol 202117:18 0 komentara
miro bulj, alka
Ivo Cagalj/PIXSELL/ilustracija

Viteško alkarsko društvo Sinj na službenim je stranicama objavilo priopćenje sa sjednice na kojoj se raspravljao je o održanoj 306. Alki.

“Ovogodišnja 306. Alka održana je u duhu tradicije, a sukladno Statutu Društva i Pravilima o Alki te usmenim predajama što se prenose s koljena na koljeno. Ovogodišnje alkarske svečanosti održane su u specifičnim okolnostima izazvanima pandemijom bolesti covid-19. Stoga smo bili prisiljeni organizirati ih u znatno drugačijem obliku nego što je uobičajeno”, navode u priopćenju te nabrajaju što su sve morali promijeniti ili ograničiti zbog koronavirusa.

VEZANE VIJESTI

Nakon brojnih zahvala osvrnuli su se i na istupe gradonačelnika Mire Bulja i napisali:

“Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada.

Kao dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnoga odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije.

Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza.

Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare.

Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva.”

Na to je odmh reagirao Miro Bulj na Facebooku gdje je napisao:

“Alku moramo vratiti narodu!

Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja!

Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!”

ALKU MORAMO VRATITI NARODU! Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo!Ja nastavljam služiti samo…

Posted by Miro Bulj on Wednesday, August 11, 2021

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!