Analiza nesreće: “Jesmo li mi sigurnosno bliže Pakistanu ili zapadnoj Europi?”

Vijesti 11. ruj 202209:43 0 komentara
Edina Zuko/PIXSELL/ilustracija

Novinari Dragana Radusinović Tafra (Direktno) i Ilija Radić (RTL) u Točki na tjedan komentirali su aktualne teme, a posebno su se osvrnuli na tešku željezničku nesreću kod Novske u kojoj su smrtno stradale tri osobe. Ta je nesreća potaknula brojne rasprave o tome koliko se ulaže u infrastrukturu te koliko se pazi na sigurnost u željezničkom prometu.

“Trebali bi postaviti pitanje mogu li vlakovi voziti ljude po hrvatskim željeznicama ako strojovođe i ostali ne mogu biti sigurni da je sustav koji je važan za čuvanje života siguran”, navodi Radusinović Tafra.

VEZANA VIJEST

Ona dodaje da je to način života u Hrvatskoj pa podsjeća da u bolnicama fali lijekova, kreveta pa kažemo da možemo bez toga, slijedeći popularnu uzrečicu ‘čega nema, bez toga se može’. “Je li to dovoljno kvalitetno i je li sigurno?”

“Kad kažemo da je vlak izletio s pruge u Pakistanu i da je poginulo puno ljudi, mi kažemo to je Pakistan”, rekla je Radusinović Tafra, a Radić dodaje: “Jesmo li mi sigurnosno bliže Pakistanu ili zapadnoj Europi ili Italiji koja u željezničkom prometu funkcionira fantastično?”

“Imamo neslužbene informacije da signalizacija u Okučanima danima prije nije funkcionirala. Postoji mogućnost da je davala crveno i vlak nije mogao niti proći bez posebnog potpisa ljudi koji rade tu. Lako je moguće da je taj čovjek koji je poginuo pomislio da je ta signalizacija u kvaru pa je preskakao, a to znači da je navikao da signalizacija ne funkcionira”, navodi Radić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!