Plenković poslao poruku Grbinu: Neće biti ni premijer ni predsjednik Sabora

Vijesti 12. tra 202411:44 4 komentara
N1/Vesela Šegvić

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Zadru je sudjelovao na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024. Nakon toga premijer je stigao u Šibenik, a tom prilikom dao je izjavu za medije.

Kaže da se na ovim izborima nema s kim sučeljavati “Danas ćemo biti na sučeljavanju na javnoj televiziji,a što se drugih sučeljavanja tiče, znate da sam rado išao i 2016. i 2020. Mojim dolaskom na čelo HDZ-a je praktički uspostavljen taj novi standard. Veselio sam se tome, ali u ovim izborima se nemam s kim, Grbin je sam abdicirao, da nije kandidat za premijera, da bi možda bio predsjednik Sabora, a ja mu poručujem da neće biti ni premijer ni predsjednik Sabora. Nažalost, ovaj put nemam s kim na sučeljavanje.”

Komentirao je i objavljene ankete, posljednje za devetu i 10. izbornu jedinicu, i istaknuo da je zadovoljan.

“Prije četiri godine smo imali ankete u kojima su neke od njih favorizirale tadašnju Restart koaliciju, predvođenu SDP-om, a rezultat je bio 25 razlike za HDZ. Ovaj puta su bliže realnosti, po sve tri ankete u devetoj izbornoj jedinici imamo osam mandata, koliko i zadnji put”, rekao je Plenković, koji vjeruje da će na izborima osvojiti i više.

Ministar Oleg Butković u četvrtak je najavio da će Milanović dati ostavku te su novinari o tome upitali i premijera. “Nemam pojma, nek’ se bavi Milovom”, poručio je Plenković, aludirajući na kravu s kojom Butković objavljuje na društvenim mrežama video isječke i fotografije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare