ANKETA / Treba li zabraniti prodaju energetskih pića maloljetnicima?

Vijesti 14. stu 202313:25 0 komentara
Richard Levine / Alamy / Alamy / Profimedia

Inspekcija Uprave za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja Republike Slovenije otkrila je da jedna verzija popularnog energetskog napitka Prime sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU-u, zbog čega je zabranjen za prodaju. Ministar zdravstva Vili Beroš traži hitno ograničavanje konzumacije energetskog napitka Prime zbog sastojka L-teanina koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima te nikotinskih vrećica zbog čega će danas popodne održati sastanak s HZJZ-om i DIRH-om.

“Nakon što je Slovenija zabranila kofeinsku verziju energetskog napitka Prime zbog sastojka L-teanina koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima, i Hrvatska ide u tom smjeru”, priopćilo je u utorak Ministarstva zdravstva.

Saznanjem o sastojcima i mogućim učincima tih proizvoda, ministar Beroš je, napominju tražio hitno ograničavanje njihove konzumacije za djecu. Osim energetskog pića, to su i nikotinske vrećice koje sadrže nikotina u količini i do tri kutije cigareta, što je, kažu, zgrozilo liječnike i samog ministra.

Prime je iznimno popularan među tinejdžerima diljem svijeta, a iako na njemu piše da nije za mlađe od 18 godina, dizajn i marketing su takvi da ciljaju upravo mlađu populaciju.

Recite nam u anketi jeste li za zabranu prodaje takvih energetskih pića maloljetnicima u Hrvatskoj?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!