ANKETA / U 50 gradova i općina u Hrvatskoj ove godine nema vatrometa. Podržavate li tu odluku?

Vijesti 28. pro 202311:17 1 komentar
Pixabay / Ilustracija

Svake su godine, ponajviše zbog ozljeda, sve glasniji apeli o potpunoj zabrani upotrebe pirotehnike jer upravo je od srijede, 27. prosinca, zakonski dozvoljena upotreba petardi i redenika koji su potpuno zabranjeni kroz cijelu godinu.

Kazne za korištenje petardi i sličnih pirotehničkih spravica tijekom godine iznose između 660 i 1.990 eura, no od srijede zakon dozvoljava pirotehničko veselje sve do 1. siječnja.

Kako su podsjetili Prijatelji životinja, odustajanjem od korištenja pirotehnike, pa i vatrometa, daje se pozitivan primjer djeci koja znaju imati ozbiljne ozljede, a ujedno će spasiti divlje, domaće i kućne životinje od straha i pogibelji te zaštititi okoliš.

Skoro 50 gradova i općina odustalo je od organizacije vatrometa i tako dalo dobar primjer svojim građanima, a odlučili su za neke druge svjetlosne efekte poput lasera, videoprojekcija i drugih atraktivnih tehnologija.

Recite nam u anketi podržavate li i vi odustajanje gradskih vlasti od vatrometa i pirotehničkog veselja ili smatrate da će vam to u ovo doba godine nedostajati?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare