Antikorupcijsko vijeće pozvat će na saslušanje Hrvoj Šipek i bivše premijere

Vijesti 14. stu 202212:07 0 komentara
N1 / Elvir Mešanović

Saborsko Nacionalno vijeće za praćenje provedbe nacionalnog programa suzbijanja korupcije izglasalo je u ponedjeljak na početku sjednice da se na saslušanje o Ini pozovu glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, te bivši premijeri Tihomir Orešković i Jadranka Kosor.

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović predložila je da se na saslušanje pozove Hrvoje Šipek radi rasvjetljavanja problematike upravljanja Inom.

“U nekoliko navrata smo na sjednicama slušali kako se funkcioniranjem u Ini krši niz zakonskih propisa, zakon o trgovačkim društvima, zakon o tržištu kapitala , energetska strategija Hrvatske pa čak  i Ustav,  a DORH je po zakonu dužan postupati u takvim situacijama pa mislim da bi Vijeće trebalo razgovarati sa glavnom državnom odvjetnicom”, iznijela je Ahmetović prijedlog, koji je Vijeće većinom podržalo.

VEZANA VIJEST

Predsjednik Vijeća Nikola Grmoja (Most) dopunio  je njezin prijedlog te predložio da se na saslušanje pozovu i bivši premijer Tihomir Orešković i bivša premijerka Jadranka Kosor, uz već ranije predložene bivše Mostove ministre Tomislava Panenića i Slavena Dobrovića, predsjednika Republike i bivšeg premijera Zorana Milanovića te čelnika Mosta i bivšeg potpredsjednika Vlade Božu Petrova. I taj prijedlog Vijeće je većinom podržalo.

Sjednica je potom nastavljena saslušanjem bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ine Davora Šterna, nakon kojeg slijedi saslušanje bivšeg člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!