Antikorupcijsko vijeće u srijedu saslušava Hrvoj Šipek o pristiscima na DORH

Vijesti 31. svi 202215:02 1 komentar
N1/Ivan Hrstić

Saborsko Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije saslušati će u srijedu glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek koja će morati odgovarati na pitanja o eventualnom političkom utjecaju na rad Državnog odvjetništva (DORH).

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) potvrdio je za Hinu da Hrvoj Šipek dolazi na sjednicu istaknuvši kako je saslušanje inicirao kako bi odgovorila na pitanja o mogućem utjecaju vlade na rad DORH-a .

#related-news_1

“Inicirao sam saslušanje kako bi dogovorila na pitanja o pozivima predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i mogućem utjecaju vlade na rad DORH-a”, kazao je Grmoja podsjetivši da je premijer priznao da je zvao glavnu državnu odvjetnicu u vezi moguće istrage ministra obrane Marija Banožića.

Ističe da DORH kao neovisna i nepristrana institucija mora jednako tretirati sve građane Hrvatske neovisno o njihovo političkom položaju, utjecaju ili financijskoj moći i da je zato nužno da glavna državna odvjetnica odgovori na pitanja koja su se pojavila u javnosti.

Sjednica Antikorupcijskog vijeća biti će otvorena za javnost, a pitanja Hrvoje Šipek osim članova vijeća moći će postavljati i drugi zainteresirani saborski zastupnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare