Željka Antunović o sukobu Banožića i Milanovića: To je politička svinjarija

Vijesti 02. stu 202111:02 > 13:08 4 komentara

Bivša ministrica obrane Željka Antunović bila je gošća N1 Studija uživo i komentirala sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Antunović kaže da ponašanje naših čelnih ljudi krajnje nepredvidivo.

“Moguće je i da završi na nekakav krajnje neprimjeren način. Cijeli sukob možemo promatrati iz tri aspekta. Jedan je aspekt onoga kako tonjih dvojica dozvoljavaju da se sve to prezentira javnosti. Tu moram spomenuti i predsjednika Vlade jer je ministar Banožić član Vlade i ovakva situacija u kojoj on nikako ne funkcionira s predsjednikom države, ako dođe do takve situacije bilo bi nužno i obavezno da se uključi predsjednik Vlade i da on svojim autoritetom pokuša uravnotežiti ove odnose i pokušati dovesti sve u normalu”, smatra Antunović.

VEZANE VIJESTI

Ističe da se sukob prvenstveno taština između predsjednika i ministra žestoko prelama preko načelnika Glavnog stožera.

“Njega se uvlači u taj sukob i očekuje da on zauzme svoju stranu. Ono što ja iščitavam je inat predsjednika Republike i s druge strane ministra obrane. inistar obrane mjesecima sluša kako je on niškoristi i naravno da u jednom trenutku dođe do toga da on pruža otpor. Sve to traje predugo. Pitanje je kako taj sustav uopće funkcionira. Sustav očito funkcionira zbog niže rangiranih dužnosnika. Nedopustivo je da se njih dvojica dovode u takvu situaciju bilo koga iz oružanih snaga. Po meni je to iskaz njihove potpune neodgovornosti za posao koji su izabrani da rade”, rekao je.

“Politički aspekt ovog sukoba je politička svinjarija svih koji su uključeni u ovo, to je ismijavanja građana ove zemlje, uz bezbrojne probleme s kojima se susrećemo”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare