Anušić se oglasio o mogućem gubitku zastupnika u Slavoniji, ali i o Plenkoviću

Vijesti 28. lis 202213:42 1 komentar
Davor Javorovic/PIXSELL

Župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, oglasio se o planu koji je dospio u medije, a prema kojemu bi Slavonija mogla izgubiti tri zastupnika u Saboru.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Kao župan Osječko-baranjske županije i politički i ljudski se ne mogu složiti s time da 4. i 5. izborna jedinica gube saborske zastupnike.

VEZANE VIJESTI

Svjesni smo promjene broja stanovnika po pojedinim izbornim jedinicama, odnosno županijama, ali nakon ukidanja Županijskog doma Sabora, saborski zastupnici bi trebali predstavljati, ne samo građane, već i sve hrvatske krajeve, čime se osigurava ravnomjeran razvoj zemlje. Zbog toga sam otvoren za pronalazak modela i metodologije kako bi poštujući izvješće Ustavnog suda pokušali pronaći rješenje ovog problema štiteći istovremeno i interese istoka Hrvatske. Smatram to, između ostaloga i svojom dužnošću.

Posljednjih godina smo uspjeli promijeniti trendove u Osječko-baranjskoj županiji, danas ponovo bilježimo rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoku zaposlenost. Proaktivnošću cijelog tima Županije i u suradnji s Vladom RH realiziramo uistinu kvalitetne projekte i u skladu s tim vjerujem da ćemo zajednički pristupiti i ovom izazovu. Možda je interpretacija ove teme u medijima jutros malo nespretno izvedena jer i predsjednik Vlade i ja o interesima Slavonije, Baranje i Srijema imamo vrlo slično mišljenje. Zlonamjerne konstrukcije o napadu ili neslaganju s predsjednikom Vlade su besmislene i na štetu svih građana istoka Hrvatske”, rekao je Anušić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare