Autocesta od Zagreba do Siska ipak neće biti dovršena u roku

Vijesti 08. svi 202309:45 2 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Projekt izgradnje autoceste do Siska i njezina spajanja na grad Sisak gotovo sigurno neće biti završen sljedeće godine kako je planirano i najavljivano, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Prema ugovorenim rokovima, preostali dio autoceste od Lekenika do Siska trebalo bi završiti nagodinu u proljeće, no državna cesta od čvora Sisak kao ulaz u grad s autoceste sigurno neće biti završena jer za te radove još nije ni ishođena građevinska dozvola, te radovi nisu ni počeli, a rok za završetak te ceste je 18 mjeseci!

Kako dnevnik neslužbeno saznaje, u slučaju takvog razvoja događaja izgradit će se privremeni spoj s autoceste na državnu cestu kako se ne bi dogodilo da posljednja dionica ove autoceste, koju u Vladi smatraju kapitalnim projektom za razvoj cijele Sisačko-moslavačke županije, ne bude izvan upotrebe do završetka spojne ceste.

Hrvatske ceste odabrale su 3. ožujka ove godine tvrtku Osijek Koteks za izvođača radova sjevernog kolnika spojne ceste čvor “Sisak” – Sisak, ali ugovor još nije potpisan. Riječ je o 2,6 kilometara dugoj cesti koja će spajati novi most preko Odre i autocestu.

U prvoj fazi gradit će se samo jedan kolnički smjer s dva prometna traka. Projektom je predviđena izgradnja i 115 metara dugog nadvožnjaka preko željezničke pruge. Vrijednost radova je 13,2 milijuna eura bez PDV-a.

U Hrvatskim cestama su rekli da je rok za dovršetak radova 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. “U ovom trenutku izvođač nije počeo s radovima. Naime, radovi će započeti odmah po ishođenju građevinske dozvole, koja je u postupku izdavanja”, odgovorili su u Hrvatskim cestama.

Osim problema sa spojnom cestom, do problema je došlo i u izgradnji posljednje dionice autoceste od Lekenika do Siska. Riječ je o dionici dugoj 10,9 kilometara koju zajednički grade tvrtke Colas i Geotehnika, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare