Bačić: Vodi se računa o dostatnosti naftnih derivata, ali i o standardu građana

Vijesti 07. lip 202214:48 0 komentara
Ivan Hrstić/N1

Šef kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima obratio se javnosti.

Istaknuo bih dvije Vladine odluke koje se odnose na ograničavanje rasta cijena naftnih derivata u Hrvatskoj i koje su odluke u potpunosti podržali, prihvatili naši koalicijski partneri i ocijenili smo da je Vlada ovakvim pristupom značajno pomogla u ovim trenucima kada raste cijena nafte na mediteranskom tržištu i poslodavcima i našim sugrađanima. Vodi se računa o dostatnosti naftnih derivata na hrvatskom tržištu, a s druge strane vodili smo računa kako bismo s ograničavanjem cijena smanjili udar na standard naših sugrađana, rekao je Bačić.

VEZANE VIJESTI

Druga tema bilo je izvješće o konvergenciji Europske komisije, a odnosi se na činjenicu da je Hrvatska spremna na ulazak u eurozonu.

Još jedna tema koja je vrlo važna je podrška koju su vladajući partneri dali u Vladi, a o tome će biti riječi u četvrtak na sjednici Vlade, odnosi se na naknadu i obeštećenje koja je nastala elementarnom nepogodom, rekao je Bačić. Dodao je da bi 30 milijuna kuna bila prva neposredna pomoć poljoprivrednicima zahvaćenima elementarnom nepogodom.

Upitan je li se razgovaralo o mjerama u budućnosti i što poduzeti oko daljnjeg rasta cijena energenata, Bačić je rekao da su koalicijske partnere i predsjednik Vlade i ministar gospodarstva upoznali s dosadašnjim aktivnostima u ograničavanju cijena energenata. “Predsjednik Vlade nas je upoznao s mogućim aktivnostima i mjerama koje bi Vlada povukla i donijela, ali zasad nismo komentirali koje bi to bile mjere”, rekao je Bačić, dodavši da je Vlada brojnim mjerama i paketom mjera donesenim u ožujku, a kasnije i proširenim, pokazala da brine o standardu ljudi u Hrvatskoj.

“Program obiteljskih mirovina već je gotov i plan je da se od nove godine starta s tim projektom, koji će tražiti preko milijardu kuna u proračunu, da bi se mogao provesti za sve buduće korisnike kojih je oko 280 tisuća”, rekao je Bačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!