Ban Toskić: Premijer obećao veće plaće, a ministar manje posla s administracijom

Vijesti 11. tra 202319:04 2 komentara
N1

Šefica KOHOM-a Nataša Ban Toskić, gostujući u Dnevniku N1, otkrila je što je premijer obećao liječnicima na zajedničkom radnom sastanku.

“Nakon tri tjedna, konačno nas je predsjednik Vlade primio na sastanak. Dotaknuli smo se svih problema u obiteljskoj medicini koji nas muče. Zadovoljna sam što je konačno premijer, direktno iz baze, čuo što je dovelo do ovakve situacije i pokazao interes za naše probleme. Saslušao je i argumentaciju oko zahtjeva naših pet udruga i na neki način nam zagarantirao da će se jedan po jedan, ti problemi riješiti. Prvo uredba o koeficijentima koja bi trebala bi biti donesena već 28. travnja”, kaže Ban Toskić.

Kad je riječ o štrajku, kaže da će o tome odlučivati glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata o čemu će javnost biti na vrijeme obavještena. “Sasvim sigurno je da smo mi zadovoljni djelomično sa danas postignutim dogovorima, odnosno garancijama samog vrha vlasti”.

“Ministar Beroš na sastanku nam je rekao da je donio odluku da radna skupina o administrativnom rasterećenju u Ministarstvu počne intenzivnije raditi i da u što kraćem roku učini sve da nas administrativno rastereti. Mi se s tim problemom nosimo godinama tako da s određenom dozom opreza gledam na to obećanje. Tek kad se ostvari ću moći izraziti puno zadovoljstvo”.

“Zdravstveni sustav je potrebno prodrmati iz temelja. Ovo je danas samo prvi korak u zaustavljanju liječnika u izlasku iz zdravstvenog sustava. Nadam se da će se rješavanje problema nastaviti”, zaključuje liječnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare