Banožić: Branitelji su Hrvatsku doveli do europskih integracija i članstva u EU

Vijesti 01. srp 202310:04 3 komentara
Sime Zelic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku u povodu 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, navevši da su nas "hrvatski branitelji doveli su nas do suštine europskih integracija", priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Kroz modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske izravno doprinosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta Europske unije, poručuje ministar obrane.

Deseta godišnjica članstva u Europskoj uniji ponosna je obljetnica koja nas podsjeća kako smo unatoč izazovnom putu, Hrvatsku uspjeli dovesti do same suštine europskih integracija. Osim što sudjelujemo u svim važnim procesima koji se tiču budućnosti EU, što kroz sudjelovanje u Vijeću te svoje predstavnike u Europskoj komisiji, postajemo prepoznatljivi kao oni koji donose neke nove poglede i ideje, oni koji čine razliku i doprinose izgradnji snažnije i sigurnije Europe”, naglasio je.

Današnji dan, navodi Banožić, zato nas podsjeća na nepogrešivost vizije i ideje hrvatskog političkog vodstva na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom da Hrvatska sjedne za stol europske obitelji, ali i sve  hrvatske branitelje koji su u gotovo nemogućim okolnostima za vrijeme Domovinskog rata stvarali hrvatsku državu i borili se za slobodu našeg naroda.

Republika Hrvatska davno je prepoznala vrijednosti pripadanja Europskoj uniji i upravo zato, na temelju vlastitog iskustva, danas smo najveći zagovaratelj europskih integracija za zemlje Zapadnog Balkana. Razlog tome je zato što želimo i trebamo sigurno i stabilno susjedstvo za sve naše građane, ističe Banožić.

“Kroz modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske koju intenzivno provodimo, izravno pridonosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta EU, ali i područja naše regije i zato ostajemo trajno predani ovim ciljevima”, navodi u priopćenju ministar obrane kojim čestita desetu godinu hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare