Banožić u Vinkovcima ima stan, a sad gradi i kuću

Vijesti 17. velj 202319:54 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić (HDZ) u Vinkovcima gradi kuću.

Ekipa portala Index.hr obišla je česticu te u zemljišnim knjigama pronašla čitko navedeno da na toj čestici nema odobrenja za gradnju.

Na upite portala o tome gradi li ministar bespravno, vinkovački Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, koji izdaje građevinske dozvole, odgovorio je ulomkom iz Zakona o gradnji. Na telefonske pozive se pročelnik Ureda Davor Mecanović nije javljao, navodi Index.

Banožić je u imovinskoj kartici naveo dvije nekretnine. Stan velik 81,97 m2 u Vinkovcima koji je, piše, stekao zaduženjem kod banke i prodajom imovine. Naveo je da vrijedi 86.000 eura.

Tu je i građevinsko zemljište, također u Vinkovcima, veličine 726 m2. Banožić je upisao da je približna vrijednost tog zemljišta 45.000 eura. Riječ je o čestici na kojoj se sada gradi kuća. U zadnjoj imovinskoj kartici, predanoj 26. siječnja 2023. godine, stoji napomena da je počeo s radovima.

Iako gradi kuću i ima stan, Banožić se svejedno nedavno raspitivao kod Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa smije li kupiti stan APN-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!