Ministar Banožić provjeravao može li kupiti stan preko APN-a

Vijesti 16. velj 202322:04 0 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić tražio je mišljenje Povjerenstva za sukob interesa o subvencioniram kreditima APN-a.

Na dnevnom redu 204. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našlo se i davanje mišljenja u predmetu M-39/23, a sve to na zahtjev Banožića.

Kako doznaje RTL, Banožić se obratio Povjerenstvu i tražio mišljenje u vezi situacije u kojoj bi kao fizička osoba koristio mjeru subvencioniranih stambenih kredita u 2023. godini.

“Povjerenstvo je na 204. sjednici dalo mišljenje kako ne bi bilo suprotno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa da obveznik kao privatna osoba, uz primjenu mjerodavnih zakonskih odredbi i pravila postupaka, sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita kojeg provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina te da mu, ukoliko ispunjava sve kriterije, bude odobreno subvencioniranje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja, ali pod uvjetom da su ukupna sredstva planirana u državnom proračunu za ovu namjenu dostatna tako da svim podnositeljima koji ispunjavaju uvjete bude odobren zahtjev za subvencijom, a ukoliko to ne bi bio slučaj, prednost bi trebalo dati drugom podnositelju, s obzirom da kao član Vlade Republike Hrvatske sudjeluje u odlučivanju o imenovanju i razrješenju direktora APN-a”, odgovorili su iz Povjerenstva na upit RTL-a.

Prema podacima iz imovinske kartice Banožić koji radi 2.740,61 eura u svome osobnom vlasništvu ima stan u Vinkovcima površine 81,97 m2, a čija je vrijednost procijenjena na 86.000,00 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!