Banožić vojnicima udvostručuje dnevnice: “Čvrsto stoje uz narod”

Vijesti 25. srp 202314:21 1 komentar
Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić povećao je s 20 na 40 eura naknadu vojnicima angažiranima na pružanju pomoći županijama u sanaciji katastrofalnih posljedica uzrokovanih olujnim nevremenom.

Ministar obrane donio je odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći civilnim institucijama, službama i stanovništvu u slučaju velikih katastrofa i velikih nesreća pa će tako pripadnici Hrvatske vojske umjesto naknade od 20, za svaki dan angažmana primiti naknadu u neto iznosu od 40 eura, priopćio je MORH.

Banožić, navodi se u priopćenju, od prošlog tjedna obilazi sva slavonska mjesta koja se suočavaju s posljedicama nevremena, a pripadnici Hrvatske vojske svojim angažmanom ponovo su dokazali visoku razinu profesionalizma i spremnost za brzu reakciju.

“Hrvatska vojska ovime je ponovo dokazala kako čvrsto stoji uz hrvatski narod te kako predstavlja jamac sigurnosti svakog hrvatskog građanina“, poručio je ministar Banožić, uz zahvalu angažiranim vojnicima i vojnikinjama.

Dodao je da je povećanje naknade samo jedan vid zahvale HV-u na svemu što čini za Slavoniju i tamošnje stanovnike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare