Banožiću odobren subvencionirani kredit

Vijesti 26. tra 202309:13 0 komentara
N1 / Anka Bilić Keserović, Ilustracija

24sata ekskluzivno saznaju da se ministar Mario Banožić ne samo prijavio za subvencionirani državni kredit, nego mu je on i odobren.

Kako je za 24sata odgovoreno preko Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Mariju Banožiću je subvencioniran kredit od 100.000 eura.

Taj kredit inače podiže za izgradnju nove kuće u Vinkovcima.

“Ukupna visina subvencije iznosi ukupno 25.306,32 eura”, stoji u odgovoru APN-a koji je poslan za 24 preko Ministarstva.

Iako su ih pitali i po kojoj kamati je kredit odobren, koliko godina će porezni obveznici subvencionirati kredit ministru, te podatke nisu dostavili, nego samo ukupnu visinu subvencije.

No, odgovorili su da Banožić kredit diže na rok od 15 godina. Ranije je objavljeno da se krediti odobravaju s rasponom kamata od 3,12 do 3,75 posto.

Banožić inače ima stan u Vinkovcima površine 80,22 četvorna metra. Ministarska plaća mu iznosi 2740 eura neto, a supruga zarađuje dodatnih 1081 euro mjesečno. Ministar ima i troje djece.

Formalno udovoljava svim zakonskim uvjetima. Kada je država počela dijeliti subvencionirane kredite, pravilo je bilo da ga ne može dobiti nitko tko ima u svom vlasništvu useljivu nekretninu. No, to je kasnije izmijenjeno. Pa kredit može dobiti i onaj tko ima nekretninu u kojoj živi ako kupuje veći stan ili ulaže u veću kuću, ali uz uvjet da postojeću nekretninu mora prodati u roku dvije godine, piše 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!