Bauk ima prijedlog za premijera: Neka na vaše mjesto dođe Google

Vijesti 28. ruj 202210:16 0 komentara
N1

Hrvatski sabor nastavio je danas rad aktualnim prijepodnevnom koje se trebalo održati na početku jesenskog zasjedanja prije dva tjedna, ali je odgođeno zbog spriječenosti premijera Andreja Plenkovića, koji je bio u izolaciji zbog zaraze koronavirusom. Burno je od samoga početka.

Pljušte opomene, a zastupnica Vidović Krišto udaljena je iz Sabornice.

>>> Aktualno prijepodne iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU>>>

Pljušte prijave povrede Poslovnika

Nakon izlaganja zastupnika Zvonimira Troskota, SDP-ova Sabina Glasovac javila se za povredu Poslovnika.

“Gospodin premijer za ovakve političke govore ima pressice. Ovo je aktualni sat, gdje mi pitamo, a on odgovara”, rekla je Glasovac.

“Kolegice Glasovac, ne piše gdje i kako predsjednik Vlade treba odgovoriti. On ima svoje četiri minute za odgovor, nakon čega imate dvije minute za izraziti nezadovoljstvo odgovorom”, rekao je Jandroković.

“Premijer koristi svoju minutažu da manipulira statističkim podacima”, rekla je Katarina Peović, na što je zaradila opomenu jer je, kako je rekao Jandroković, iskoristila repliku, a ne povredu Poslovnika.

“Vidimo obrazac na koji predsjednik Vlade odgovara. Vidi tko će mu sljedeći doći postaviti pitanje, ode na Google, vidi što je taj zastupnik ranije govorio i onda u tom smjeru priča. Predlažem da onda ubuduće na to mjesto dođe Google, a neka premijer u Vladi obavlja svoj težak i odgovoran posao”, rekao je SDP-ov Arsen Bauk.

“Gospodine Plenkoviću, kolega Troskot vam nije postavio pitanje – ajde se, molim vas, pohvalite uspjesima svoje Vlade. To možda možete očekivati na pitanju 17 ili 52, ali ovo nije bilo to pitanje”, rekao je zastupnik Nino Raspudić, pa dobio opomenu.

I Hrvoje Zekanović dobio je opomenu za povredu Poslovnika.

>> Aktualno prijepodne iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU>>>

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!