Bauk: Izjave nove potpredsjednice Vlade o Oluji nisu daleko od istine

Vijesti 28. tra 202212:45 > 12:54 0 komentara
N1

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u N1 Studiju uživo komentirao je prijedlog novih članova Vlade.

Kazao je da njegova stranka nema nikakve primjedbe na izbor Anje Šimprage, koja je uostalom bila i zajednički kandidat SDSS-a i SDP-a na jednim lokalnim izborima.

Osvrćući se na izjavu saborskog zastupnika Suverenista Marijana Pavličeka da je kod Šimprage sporno što se nije odredila oko karaktera Oluje, odnosno da se Franjo Tuđman prevrće u grobu jer u Vladu ulazi netko tko je rekao da Hrvati i Srbi ne gledaju isto na Oluju, Bauk je kazao:

VEZANE VIJESTI

“Ne vidim da je to što je rekla, kada gledamo cjelokupni hrvatski i srpski narod, daleko od istine. Sigurno je da pogled sa različite strane na taj povijesni događaj nije jednak. Ono što je ustavna obveza svih koji prisegnu na Ustav i zakone je da ih poštuju. Čini mi se da ona ima funkciju u SNV-u svake godine, a stavovi koji se tamo izriču nisu ništa novo. Međutim, nisam vidio niti jednom da se u tim izjavama osporavalo pravo Hrvatske da uspostavi ustavno-pravni poredak.”

Dodao je da će prisezanjem u petak Šimpraga ujedno potvrditi i legitimitet Oluje.

“Što se tiče gradonačelnika Novske Marina Piletića, dobio je priliku s mjesta gradonačelnika doći na mjesto ministra. To nije neuobičajeni put u nečijoj političkoj karijeri, ali nisu svi putevi slavno završili. Neki su i dugo ostali poput Slavka Linića, Olega Butkovića i Zdravka Marića. Što se tiče Davor Filipovića, on je nešto poznatiji kao kandidat za gradonačelnika Zagreba. Šimpraga i Filipović su na tim izborima izgubili, a Piletić pobijedio. Filipović je postao poznat po svojim izjavama. Hoće li tu tradiciju zabavljanja medija lapsusima, vidjet ćemo. Sad će biti puno izloženiji i bit će puno više analizirano”, kazao je Bauk.

Pojasnio je i svoju izjavu da je ovo lustracija, a ne rekonstrukcija Vlade: “Zato što je ostala na ovome da su zamijenjeni samo ovi protiv kojih je otvoren kazneni postupak, a šira rekonstrukcija se nije dogodila.”

Olakšavanje odlaska, više nego politička volja da se stvarno tako nešto dogodi

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!