Bauk o unutarstranačkim izborima u SDP-u: Pravila naše stranke su luđačka košulja

Vijesti 14. lip 202413:56 0 komentara

SDP-ov Arsen Bauk bio je gost N1 Studija uživo gdje je našoj Nini Kljenak odgovarao na pitanja oko izbora ustavnih sudaca, ali je i komentirao situaciju u SDP-u.

Jutros je održan sastanak lijevo-liberalne oporbe vezano za ustavne suce.

“Na sastanku su definirani određeni kriteriji za izbor ustavnih sudaca, definirani su omjeri u odnosu s HDZ-om i dijelom vladajuće većine i prijedlog je da to bude paritet jedan na jedan pa onda oko koliko se sudaca usuglasimo da to bude dvotrećinska većina. Za sve ostalo je prerano pričati.”, rekao je Bauk koji nije bio na tom sastanku pa je prenio teme “iz druge ruke”

Kriteriji za izbor sudaca

Odgovorio je i na pitanje kojim kriterijima će se voditi u biranju.

“To su znanje, stručnost, ugled u javnosti, a posebno stav o ljudskim pravima koji korespondira s našim stavovima što bi onda odmah u startu isključilo neke članove vladajuće koalicije, a tu mislim na Domovinski pokret.”

Bauk je naglasio i da bi htio da se u Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu propiše javnost rada na bolji način što se tiče sudaca.

Unutarstranački izbori u SDP-u

Komentirao je i unutarstranačke izbore u svojoj stranci.

” Oni nisu još raspisani, a ja imam potrebu nešto reći, ali ne oko kandidata nego oko pravila i organizacije naše stranke. Smatram da su naša pravila luđačka košulja koju smo kao stranka nametnuli svakom rukovodstvu koje bude izabrano i koje se onda trudi da to pokuša skinuti. Čudi me i militantna ustrajnost na djelu unutarstranačkih pravila koja su se u zadnja četiri ciklusa pokazala krivim i od kada smo ih uveli, samo smo gubili  izbore”, rekao je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!