Bauk poručio Plenkoviću: “Radari bi trebali otići na remont”

Vijesti 14. ruj 202216:43 1 komentar
N1

Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a, u Newsroomu je govorio o stanju u SDP-u i suradnji ove stranke s platformom Možemo! u Zagrebu.

“Radi se o jednom nepromišljenom političkom potezu koji nije imao i izgleda da neće imati posljedice na normalno funkcioniranje u Gradu Zagrebu gdje smo nakon lokalnih izbora preuzeli dio odgovornosti u upravljanju gradom u mjeri u kojoj je bilo moguće dogovoriti s partnerima. Čini mi se da će ostati ista parlamentarna većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini”, navodi Bauk.

Opisujući trenutno stanje, kaže da je “na nekom mjestu procurio nasip za poplavu, ali se brzo zatvorio”.

VEZANE VIJESTI

Osvrnuo se na Viktora Gotovca koji je u utorak izbačen iz SDP-a. “Vidio sam njegovu izjavu da on nije prešao neku crtu korektnosti prema SDP-u. Cijenim ga kao velikog stručnjaka u području radnog prava, doprinio je SDP-u u tome, a u ovom operativnom dijelu vođenja lokalne politike očito nije uspio provesti ono što je želio.”

Je li ovo oslabilo oporbu?

“Postojala su određene primjedbe od strane gradskog rukovdostva organizacije na stranku Možemo!, ali nisam doživio da to može eskalirati u ovakvu poplavu, da je nasip ovako popustio… Ako i je određeno slabljenje, ono je kratkoročno i mislim da je sanirano. Hoće li biti još pojedinaca koji će iskazivati nezadovoljstvo, ne mogu vam reći”, kazao je Bauk.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Andreja Plenkovića vezanu uz radikalizaciju društva. “On ima iskustva u tome, bio je u šatoru, zna kako to ide.”

S obzirom na to da je premijer ponovno obolio od covida, Bauk mu je zaželio brz oporavk i dodao: “Nadam se da će Plenković imat bolju skrb nego vaš kolega Matijanić”.

“HDZ zadnjih nekoliko desetaka godina funkcionira na dvije doktrine – održivog lopovluka i održivog nestašluka, ili da to kažemo politički korektno – klijentelizma i nacionalizma”, rekao je Bauk.

Osvrnuo se na veliku pljačku Ine pa poslao poruku Plenkovića. “Radari bi trebali otići na remont da bolje detektira, jer ako nije milijardu kuna detektirao…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare