Bauk: Potez kolege Grmoje trebao bi ući u udžbenike poslovničkog ponašanja

Vijesti 05. lis 202216:512 komentara
Izvor: N1

Saborski zastupnik Arsen Bauk govorio je u Newsroomu o saslušanjima koja bi se trebala održati na sutrašnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća.

“Mislim da bi ovaj potez kolege Grmoje o javnom saslušanju trebao ući u udžbenike poslovničkog ponašanja unutar Hrvatskog sabora. Javno saslušanje je moguće, između ostalog, po članku 52.a”, kazao je Bauk dodajući da u tom članku piše da radno tijelo Sabora može provesti javno saslušanje radi razjašnjenja neke teme koja je od javnog interesa.

Komentirajući teze da Antikorupcijsko vijeće nije matično radno tijelo, Bauk se prisjetio primjera u kojem je HDZ-ov Vladimir Šeks kazao da to radno tijelo ima još veći značaj.

VEZANE VIJESTI

“Ja sam u svojoj dugoj karijeri, između ostalog, bio i ministar uprave. Jednom je tadašnji predsjednik Antikorupcijskog vijeća Vladimir Šeks sazvao sjednicu, a umjesto mene je otišao zamjenik. On me prozvao jer Nacionalno vijeće ne da je obično radno tijelo, nego je i iznad toga. Tako da sam se poslije toga uvijek odazivao”, kazao je Bauk.

Ne vidi kako bi se saslušanja mogla spriječiti jer će biti kvoruma, doći će predsjednik, usvojit će se dnevni red. O tome da bi se Dragana Kovačevića moglo spriječiti pri ulasku u Sabor, Bauk je rekao:

“U Sabor se ulazi s najavom temeljem poziva. Njega može bilo koji zastupnik pozvati u goste i saborska straža bi ga morala pustiti. Ako u političkoj borbi vladajući žele diskreditirati Kovačevića, oni će to napraviti s argumentima koje govore, a ne s poslovničkim smicalicama.”

Ističe da je u ovom trenutku pitanje Ine, pitanje od javnog interesa.

“Nacionalno vijeće jest radno tijelo Sabora. Ono je donijelo odluku o provođenju saslušanja sukladno članku 52.a Poslovnika Hrvatskog sabora. Sutra tko god od pozvanih želi doći, može doći. A tko ne želi, ne mora, i nema nikakvih sankcija”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar