BBB-i uhićeni u Grčkoj bi Božić mogli dočekati u Hrvatskoj?

Vijesti 27. stu 202320:50 2 komentara
KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Umjesto iza rešetaka, uhićeni Bad Blue Boysi - Božić bi mogli dočekati kod kuće. Idući tjedan na sudu u Ateni iznose obranu.

“Zakazana su ispitivanja za 4. 5. i 6. prosinac ove godine. Dakle, svi hrvatski državljani koji se nalaze po grčkim zatvorima, pozvani su u Atenu i prilikom ta tri dana imat će priliku iznijeti svoju obranu”, rekao je Mario Medak, odvjetnik obitelji pritvorenih navijača, za RTL.

Njihovi odvjetnici potom će uložiti žalbu na istražni zatvor, a ako je sudac prihvati – na slobodu bi mogli svi, ili barem dio njih – već idući mjesec.

Potvrđuje to i odvjetnik. “Takva mogućnost postoji. Ja vjerujem, nadam se i očekujem da će ti prijedlozi za ukidanje istražnog zatvora biti podneseni nakon ispitivanja što znači da bi sud i mogao donijeti takvu odluku o puštanju na slobodu”, dodao je.

Podsjetimo, tereti ih se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo, je odbačeno nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio niti jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare