Beljak: Hrvatski vojnici nemaju čemu podučiti ukrajinsku vojsku!

Vijesti 01. pro 202215:11 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Krešo Beljak gostovao je u N1 Studiju uživo i obrazložio zašto neće glasati za Vladin prijedlog o obuci ukrajinskih vojnika.

Smatra da ga je predsjednik Sabora Jandroković jučer prekinuo kada je sugerirao ministru Banožiću da je možda vrijeme da resetiraju stvar i pokušaju sjesti s predsjednikom Milanovićem zato što je to htio, nije dopustio da prekorači vrijeme od 12 sekundi a nakon toga je dozvolio da HDZ-ovi zastupnici repliciraju njemu, koji nije imao mogućnost da govori, te je to objasnio demokracijom.

Beljaku je na dva dana zabranjeno govoriti u Saboru, a danas poručuje:

“Ja sam javna osoba, zastupam ljude koji me plaćaju i neće me tamo neki iskompleksirani Jandroković zaustaviti u tome”

Objasnio je i zašto neće glasati za vladin prijedlog o obuci vojnika. Rusija je agresor, a Ukrajina je žrtva, tu spora nema, naglašava Beljak.

“Rat se, drži, vodi takvim tehnologijama o kakvima smo mi mogli samo sanjati ili gledati u znanstveno fantastičnim filmovima, letjelice, dronovi, nešto o čemu smo mi 1991. mogli samo samo sanjati. Ja ne vidim što bi to mi, odnosno hrvatska vojska mogli podučiti Ukrajince u ovom trenutku, jedino može biti obrnuto”, rekao je.

Cijela priča je, smatra Beljak, spin Andreja Plenkovića kako bi se dodvorio nekome na višim razinama u NATO savezu i EU, zbog svoje fotelje. Ništa više, tvrdi Beljak.

Dodaje da kada bi sve države Europske unije u tome sudjelovale, onda bi i on bio za to, međutim sudjeluje samo desetak, a pita se zašto ne sudjeluju i ostale.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!