Beroš: Jedino mijena stalna jest, ne smeta me licitiranje mojim imenom

Vijesti 06. tra 202207:50 > 14:14 0 komentara
N1

Potpuno preuređeni novi operacijski blok Klinike za dječje bolesti Zagreb u srijedu je otvorio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Obnavljanje ovakve infrastrukture je iznimno zahtjevno. Želim konstatirati, kada smo prvi put bili ovdje i gledali razmjere štete koja je nastala nakon potresa, danas su ovo neprepoznatljivi uvjeti”, rekao je Beroš.

PROČITAJTE JOŠ

Rekao je da kolega ravnatelj Goran Roić i on razgovarju o Nacionalnoj dječjoj bolnici.

“Napravljena je studija izvodljivosti i vjerujem da će u vremeniku kako je navedeno, dječja nova bolnica zaživjeti. Desetljećima slušamo priče o potrebi reforme zdravstva, no dosad nismo svjedočili koracima. Reforma nije hrpa papira ili dokumenata, reforma je niz aktivnosti i mjera. Poput ove današnje, ovo je jedan reformski korak. Reformski korak je i čišćenje listi čekanja, i tu imamo odreene uspjehe, korak je reformirati primarnu zdravstvenu zaštitu, bolničku zaštitu, okrenuti se preventivi… Sve je to utemeljeno, temelj je postavljen, zakonski okvir se radi. Prvi paket reformskih zakona se predviđa za sljedeći kvartal. Reforma je, po meni, zaživjela”, rekao je Beroš.

Na pitanje hoće li mu činjenica da reforma još nije zaživjela biti minus kada će premijer Plenković vagati tko će ostati bez funkcije prilikom najavljene konstrukcije Vlade, Beroš je odgovorio: “To što će mi biti minus ili plus, to je na premijeru. Ja sam u ovom trenutku ministar zdravstva i fokusiran sam na aktivnosti unapređenja sustava zdravstva”.

Rekao je da očekuje da će do nove godine paket zakona biti usvojen.

Ne osvrće se, kaže, na medijske napise o tome da bi mogao biti smijenjen.

“Neću spekulirati, u ovom sam trenutku ministar. Fokusiran sam na sve aktivnosti usmjerene na koristi pacijenata i na koristi zdravstvenih djelatnika”, rekao je.

U medijima su se pojavile informacije o skorašnjem velikom popuštanju epidemioloških mjera. Hoćemo li i skinuti maske?

“Neću otkrivati kada ćemo skidati maske jer to je vjerojatno zadnji element u kontekstu epidemioloških mjere koji će biti reduciran. Svakodnevno evaluiramo situaciju, promišljamo o mjerama, vjerujem da će, moguće, već i na ovoj Vladi biti razgovora o daljnjim restrikcijama mjera”, rekao je Beroš dodajući da će mjere sigurno ostati u pojedinim segmentima poput zdravstva i socijale jer “epidemija je i dalje tu”.

“Blažeg popuštanja vjerujem da hoće biti, možda već i ovaj tjedan, ali za maske ne mogu reći kada će doći taj trenutak”, kazao je Beroš.

Ponovno upitan o rekonstrukciji Vlade i smeta li spominjanje njegovog imena, Beroš je odgovorio: “Jedino mijena je stalna. Osobno me ne smeta licitiranje mojim imenom jer svi ćemo jednom otići. Smetaju me neistine, laži, konstrukcije, miješanje krušaka i jabuka. Ja se jednostavno pitam gdje je nestala istina”.

Ističe da on nije obilježen aferama te da ne zna “o kojim se to aferama govori”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!